Objavljeno 06.11.2017.

10 citata Audrey Hepburn: 'Najvažnije je uživati u životu i biti sretan - to je jedino bitno'

Skromna, talentirana, lijepa, takva je bila poznata glumica i model Audrey Hepburn, koja je rođena 4. svibnja 1929. godine. "Doručak kod Tiffanyja" njezin je najpoznatiji film. a osim toga mnogi ju pamte po insirativnim citatima iz kojim možemo mnogo naučiti.

"Za lijepe usne - govori ljubazno. Za lijepe oči - gledaj ono najbolje u ljudima, a za lijepo držanje - hodaj znajući kako nikada nisi sam."

"Sa starenjem shvatiš da imaš dvije ruke - jednu s kojom možeš pomoći sebi i drugu s kojom možeš pomoći ostalima."

"Odaberi dan i uživaj u njemu u potpunosti. Svakom danu kako dođe, ljudima koji dođu... Mislim da me prošlost naučila cijeniti sadašnjost i ne želim uništiti nijedan trenutak razbijajući glavu s budućnosti."

"Ne trebam spavaću sobu kako bi dokazala svoju ženstvenost. Mogu pokazati jednaki seksepil berući jabuke sa stabla ili recimo stajanjem na kiši."

"Često imam potrebu biti sama. Bila bih potpuno sretna ako bi sama u svom stanu mogla provesti vrijeme od subote navečer do ponedjeljka ujutro. Tako punim baterije."

"Negdje sam čula ovu rečenicu: 'Sreća je u zdravlju i kratkoročnom pamćenju'. Da sam je bar ja izmislila - to je najveća istina."

"Više možeš reći o osobi prema tome što ona govori o drugima nego što drugi govore o njoj."

"Ljepota žene nije u njezinoj odjeći, građi tijela ili načinu na koji češlja kosu."

"Najvažnije je uživati u životu i biti sretan - to je jedino bitno."

"Elegancija je jedina ljepota koja nikada ne blijedi."

Foto: google
M.D.

Povezani sadržajKomentiraj