Moja beauty priča

Objavljeno 30.05.2015.

Šareni nail art za ljeto

Sam dizajn nije uopće kompliciran, ali pripremite se na barem sat vremena sjedenja na mjestu i točkanja po noktima.

Korišteno:

Bazni lak - Essence Ultra strong nail repair
Zeleni lak - Essence Colour&Go 170 beijos de brazil
Plavi lak-  Maybelline New York mini Colorama 80 Electric Blue
Žuti lak - Essence Colour&Go 23 Sundancer
Crveni lak - Essence Colour&Go 186 polka holga
Svjetlo ljubičasti lak - Catrice cosmetics 130 Lucky In Lilac
Bijeli lak - Essence Colour&Go 199 wild white ways
Bijeli liner lak - Manhattan Pro French tip whitener in 11A
Završni sloj - Konad Top Coat 41
Točkalica (dotting tool) - Moja točkalica ima dva kraja - sitniji i krupniji, ali ovaj dizajn možete dobiti korištenjem i samo sitnije ili pribadačom ili čime god imali na raspolaganju, a sposobno je izraditi male točkice na vašim noktima.

P.S. Naravno, vi možete koristiti i druge boje ili marke proizvoda, jedino što je bitno u odabiru boje je da je boja gusta i čim manje prozirna kako boje podloge ne bi probijale kroz nju.

Prvi korak:

Moj prvi korak je uvijek pripremiti nokat za daljnji dizajn. To uključuje uklanjanje laka koji se prije nalazio na noktima (ako ga je bilo), rašpom izravnati rubove nokta i oblikovati ga ako je potrebno, pogurnuti kožicu oko noktiju i ukloniti višak. Nakon toga nanosim bazni lak u jednom sloju i pustim da se osuši.

Drugi korak:

Nakon toga sam obojala svaki nokat drugom bojom, i to (od palca prema malom prstu): zeleno, plavo, žuto, crveno i ljubičasto. Svaku boju sam nanosila u dva sloja kako bih izbjegla vidljive pokrete četkicom po noktu te kako bi boja na noktima bila ujednačena. 

Treći korak:

Nakon toga sam na svakom noktu bijelim linerom nacrtala tri malena zavijutka (poput valova). Za ovaj korak možete koristiti i četkicu za nail art s tankim dlačicama i bijeli lak. 

Četvrti korak:

Nakon toga sam ispunila te malene zavijutke i dobila ovo što vidite na slici. Bijelu sam boju također nanosila u dva sloja. 

Peti korak: 

Nakon toga sam sve boje stavila na papir i uzela točkalicu (dotting tool) i stavljala točkice uz bijelu liniju na svakom noktu, pritom pazeći da ne koristim osnovnu boju tog nokta (npr. za palac, kojem je glavna boja zelena, u obrubljivanju te bijele linije koristila sam sve osim zelene boje, itd.)  Nakon što sam obrubila bijeli dio nokta, počela sam točkice (manje i veće) na bijeli dio dizajna, a kasnije i na obojeni dio. 

Šesti korak:

Nakon što sam sve točkice stavila kamo sam htjela i odlučila da mi se rezultat toga svega sviđa, stavila sam malu bijelu točkicu u sredinu svake točke u boji i nekoliko malih sa strane po obojenom dijelu dizajna. 

Sedmi korak:

Posljednji korak je to sve učvrstiti i osigurati završnim, bezbojnim slojem, koji daje sjaj i kompletira cijeli dizajn. I to je to! 

Ako biste voljeli vidjeti još nail arta od mene, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: @KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Pinterestu: Nika Kovačev

Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo već objavljen): http://beautypeptalk.blogspot.com/2015/05/fun-nail-art-for-summer.html

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev


Povezani sadržaj