Moja beauty priča

Objavljeno 18.11.2015.

Recept za moj ne-baš zeleni, zeleni smoothie

Možda mislite da ova tema nije prikladna za beauty blog, no zapravo je i više nego prikladna. Podsjetit ću vas na jedan od svojih prijašnjih postova, gdje sam vam govorila o tome što možete napraviti za lijepu kožu, ali iznutra.


Riječ je o blogu Na zdravom tijelu – lijepa koža. Ovo je još jedan takav recept.

Prošli tjedan mi je u posjet došao dečko, a kad me on posjeti, obično jedemo nešto ovakvo: 

Ne želim reći da nije bilo odlično i prefino, to je bio jedan od najboljih hamburger koje sam jela, no nakon tjedan dana ovakve i slične hrane, osjetila sam potrebu za nečim zelenim. Zato, kad god osjećate da vam je koža bez sjaja ili ste jeli puno pržene, brze ili kakve god hrane, samo smiksajte nešto poput ovoga što ću vam pokazati i već ćete se osjećati bolje.

Što će vam biti potrebno za moj smoothie:

1 banana
Sok 1/2 limuna
Zamrznute bobice (oko jedne šake)
Neko zeleno lisnato povrće poput matovilca ili špinata (ja sam koristila matovilac)
2 žličice meda
Oko 500 mL vode (nadolijevajte koliko treba da dobijete željenu količinu i gustoću)

- Štapni mikser ili blender
- Posuda u kojoj ćete sve miksati

Prvi korak:
Narežite jednu banana na tanke kriške i prelijte ih limunovim sokom (pola limuna), tako da banana ne oksidira dok vi pripremate sve ostalo.

Drugi korak:
Dodajte otprilike šaku zamrznutih bobica (jagode, borovnice, kupine, maline, ribiz, brusnice, što god imate).

Treći korak:

Nakon toga dodajte zeleno lisnato povrće. Ja sam dodala otprilike dvije šake matovilca, no ponekad koristim i špinat. Sve što vam preostaje napraviti je dodati vodu (samo pazite da posudu ne napunite do vrha, jer će smoothie biti po cijeloj kuhinji (vjerujte mi)) i početi miksati. Nakon što je sve gotovo sasvim usitnjeno, dodajte dvije čajne žličice meda i miksajte još minutu, kako bi se med otopio i to je to!

Pročitaj još tekstova od blogerice Nike Kovačev


Sada možete uzeti slamku, sjesti, opustiti se i uživati u svojoj zdravoj užini/obroku/desertu/čemu god (za mene je ovo danas bio desert).

Možda izgledam malo kao strašilo, ispričavam se na tome, no bio je jako dug dan, pa vas molim za toleranciju. Naravno, vi u svoj smoothie možete staviti što god želite. Ja sam prije stavljala i jabuke, no shvatila sam da mi se baš ne sviđa tekstura, pa sam ih odlučila izbaciti.

Volite li vi smoothie? Hoćete li isprobati moj recept? Što stavljate u svoj? Pošaljite mi slike! #NotSoGreenGreenSmoothie

Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Facebooku: Fashion Jabber
Pinterestu: Nika Kovačev
Mail: someone1393@gmail.com 
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo objavljen): beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj








Moja beauty priča je modni blog na kojem ćete redovito pronalaziti savjete, prijedloge, inspiracije te sve ono što možete zamisliti, a odnosi se na svijet mode i šminke, ljepote i njege. 

Popularno na blogu