Moja beauty priča

Objavljeno 14.10.2015.

Pinterest trikovi - testirano!

Danas vam donosim članak o Pinterestu, odnosno o trikovima za šminkanje i ljepotu koje sam pronašla na Pinterestu. Ocjenit ću ih prema tome jesu li funkcionirali i jesu li korisni za buduću upotrebu. Krenimo!


Trikova ima mnogo, a neke od njih možete vidjeti na mom ‘boardu’ Hacks, no ja sam odlučila odabrati njih nekoliko, isprobati ih i reći vam jesu li funkcionirali. 

1. Prvo šampon, pa regenerator
Ovim bi trikom kosa trebala postati lepršava i ne toliko opterećena masnoćom koja djelomično ostaje nakon korištenja regeneratora. Iako se uglavnom slažem s ovim, taj mi se trik zapravo ne sviđa. Isprobala sam ga u nekoliko navrata, ali moja je kosa bila nekako suha, zapletena i čudna. Znam da je to za kosu dobro, no neću prakticirati ovaj trik više od jednom mjesečno. Zašto i jednom mjesečno? Zbog nakupljanja ostataka proizvoda na tjemenu, čemu ovaj trik zapravo pomaže. 

Je li funkcioniralo? Da, i dajem ocjenu 4/5
Je li trik koristan? Da, i opet ocjena 4/5 jer ga neću često koristiti

2. Korištenje bijele podloge za sjenila i lak za nokte
Ovaj trik služi za bolje isticanje boje na očima i noktima. Za taj način nanošenja sam zapravo čula (a i koristila ga) prije no što sam ga vidjela na Pinterestu, i stvarno mi se sviđa. Kad god se želim poigrati s intenzivnijim bojama na noktima ili očima, stavljam bijelu bazu prije bilo čega drugog.

Za nokte kao podlogu koristim bijeli lak za nokte i zaista nije bitno koje je vrste, dok god nije proziran, a dovoljno ga je koristiti u samo jednom sloju, jer služi samo tome da malo podigne boju koju ćete nanijeti kasnije. Na slici dolje vidite lijevo narančastu boju s podlogom, a desno bez nje.

Za oči koristim bijelu olovku. Ona služi i kao baza za sjenilo, ne samo za pojačavanje boje. Kao i s lakovima za nokte, nije bitno o kojoj se olovci radi, sve dok je bijela i ne prozirna. Ja je obično nanosim direktno na kapak, a onda koristeći prst blendam rubove (i samo rubove) kako mi nebi ostala ravna crta. Na slici dolje možete vidjeti da bez bijele baze plavo sjenilo izgleda zelenkasto zbog moje boje kože, a bijela olovka pomaže i tome, a budući da je malo ljepljiva, boja će dulje trajati na kapku. Na slici dolje vidite lijevo plavo sjenilo bez podloge, a desno s podlogom.

Je li funkcioniralo? Da, i dajem ocjenu 5/5
Je li trik koristan? Da, i opet dajem ocjenu 5/5 jer zaista koristim ovaj trik i mislim da biste ga i vi trebali isprobati

3. ‘Frosted’ usne
Ovo mi je izgledalo jako zanimljivo, jer su usne na slici izgledale kao da imaju 3D efekt, pa sam i ja to htjela isprobati. Nanijela sam Wet'n'Wild ruž u nijansi Smokin' Hot Pink, a zatim sam koristeći prste na sredinu donje usne nanijela pomiješane dvije posljednje boje (najsvjetlije) iz L'Oreal Paris color harmony palete. Prvo što sam primijetila je bilo da sjenilo baš ne ostaje na usnama, već ga ruž upije i ono brzo nestane, tako da sam taj korak s dodavanjem morala ponavljati nekoliko puta dok nisam dostigla ono što sam trebala. Nije izgledalo baš sasvim kao na slici (nisam dala ni sve od sebe, da budem iskrena), no izgledalo je ok. Ipak, ono što meni smeta kod ovog trika je činjenica da s ovim na usnama ne možete piti, jesti, ljubiti se, pa čak ni micati ili poliznuti usne, što je dosta iritantno. Sjenilo nestane, a vi ostanete s (lijepim) ružem s kojim ste i počeli. Tako da, iako je ovaj trik zanimljiv, nemojte očekivati dugotrajnost, ali super je za slikanje!

Je li funkcioniralo? Da, doduše nakon nekoliko pokušaja, zato je ocjena 3/5
Je li trik koristan? I ne zapravo, ali izgleda fora i zato je ocjena 2/5

Pročitaj još tekstova od blogerice Nike Kovačev


4. Smokey eyes uz pomoć linera u olovci
Ovaj je trik isto izgledao jako zanimljivo i jako sam ga htjela isprobati. Ideja je da se na vanjski dio kapka nacrta nešto poput znaka ljestve (hashtag), izblenda i trebali biste imati savršen smokey eyes u samo nekoliko minuta. Predobro da bi bilo istinito? Da! Čak nisam ni naslikala izblendani uradak, jer je bilo grozno. Prvo, olovka koju sam koristila je bila malo presuha, tako da sam si na kraju samo izgrebala kapak (super, ne?). Čak sam to isprobala i koristeći sljedeći trik u ovom postu, no ni to nije funkcioniralo.

Drugo, nakon što sam konačno uspjela nacrtati ljestve (iako nije izgledalo ni slično ljestvama na slici koja mi je bila model), to je izgledalo grozno. A onda, kad sam pokušala to sve izblendati, olovka je toliko izblijedila da je cijeli kapak zapravo izgledao prljavo, a ja sam izgledala kao da sam bolesna. Zato ne, rekla bih da ovaj trik nije funkcioniralo, i na vašem mjestu ne bih računala na savršenu šminku u nekoliko minuta uz pomoć ovog trika (no ako vama uspije, svakako mi javite!).

Je li funkcioniralo? Ne, i mislim da zaslužuje pravu 1/5
Je li trik koristan? Ne… 1/5

5. Pretvaranje linera u olovci u gel liner
Ovaj mi se trik od svih zapravo najviše sviđa. Nešto što prije nisam znala, a zaista me iznenadilo. Trik funkcionira tako da uzmete (predlažem stari za prvi pokušaj) liner u olovci i stavite ga u plamen na jednu sekundu, pustite da se ohladi na 15 sekundi i imate gel liner. Zašto se meni osobno sviđa ovaj trik? Pa, prvo jer jedan tako običan proizvod pretvara u svestrani. Ja sam koristila smeđu olovku i od svijetle, tanke linije, olovka je postala bogate tamno smeđe boje i linija je bila puno deblja. Drugo, ja najčešće koristim crni tekući liner i ne posjedujem druge boje u tom obliku, dok olovaka imam više i raznobojnih, pa ako poželim eksperimentirati, mogu (bez grebanja kapka i bezuspješnih pokušaja da napravim vidljivu liniju).

Je li funkcioniralo? Da, i dajem ocjenu 5/5
Je li trik koristan? Da! 5/5 jer ću ovaj trik nastaviti koristiti

I to je sve od mojih Pinterest trikova u ovom članku! Sviđa li vam se ova vrsta članka? Jeste li isprobali neki od ovih trikova? Želite li da u idućem članku ove vrste testiram neki trik za vas?

Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Facebooku: Fashion Jabber
Pinterestu: Nika Kovačev
Mail: someone1393@gmail.com 
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo objavljen): beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj








Moja beauty priča je modni blog na kojem ćete redovito pronalaziti savjete, prijedloge, inspiracije te sve ono što možete zamisliti, a odnosi se na svijet mode i šminke, ljepote i njege. 

Najčitanije

Popularno na blogu