Moja beauty priča

Objavljeno 21.10.2015.

Moji najdraži povoljni makeup i beauty proizvodi

U današnjem članku govorit ću vam o jeftinijim (isplativim) makeup i proizvodima za ljepotu. Kao student, nemam preveliki buđet, pogotovo za šminku. Zato se trudim naći jeftinije opcije koje funkcioniraju i dugo traju. Pa krenimo...


1. Maybelline Affinitone tekući puder

Ovo je već godinama moj najdraži puder. Kad sam kupovala potrepštine za maturalnu večer, željela sam naći nešto što će mi dati dobru pokrivenost, ujednačiti ten, prekriti nedostatke (svi smo ih imali u četvrtom srednje, zar ne?), izgledati dobro na slikama, a da nije skupo. Zato sam, nakon što sam pronašla ovaj proizvod, bila jako sretna! Ovaj puder ima odlično prekrivanje, ne sadrži SPF pa je dobro izgledao na slikama, a koštao je manje od 60 kn. I dan danas (nakon više od 4 godine) imam oko 1/5 tog istog pudera (a kupila sam i novi). I da, još uvijek ga koristim. Nije me previše briga za pretpostavljene rokove upotrebe… ako ima normalan miris, formula se nije promijenila, a djeluje kao i u trenutku kad sam ga otvorila, ne vidim zašto bih bacila proizvod. Poanta je… treba vam jako mala količina za jedno nanošenje, pa će vam ovaj proizvod trajati JAKO dugo. Šminku ne nanosim svaki dan, pa meni traje još i duže, no za manje od 60 kuna, mislim da je ovo jako isplativ proizvod, i svakako nedovoljno poštivan u beauty zajednici. 

2. Makeup Revolution dekorativna kozmetika

Ovo je jedna od makeup linija koju sam otkrila relativno nedavno, prije godinu ili dvije. Ove proizvode nije moguće kupiti u trgovinama u Hrvatskoj, no dostupni su online, kako na Makeup Revolution stranici, tako i na Pink Panda Hrvatska. Ovo je jako zanimljiv brend, posebno zato što je jeftin, a pristojne kvalitete. Ja posjedujem nekoliko njihovih proizvoda, a jedini koji me razočarao bio je mat ruž boje kože, čija je formula bila pre suha i čudna, nimalo ugodna na usnama. Ipak, njihove palete sjenila su prekrasne, s lijepim, lijepo pigmentiranim bojama. Ja imam Essential Mattes paletu, jer do tada nisam posjedovala mat sjenila, pa me zanimao sami concept, i još uvijek je koristim. Koštala je £4, što je oko 45 kn, a za 12 sjenila je to sasvim oke cijena, zar ne?

Imam i njihov bronzer u nijansi Medium Matte, što je zapravo jedini bronzer koji koristim (a posjedujem ih više) i obožavam ga. Dolazi u jako velikoj količini, i mislim da će mi trebati jako dugo da ga potrošim. Cijena? £2, odnosno malo iznad 20 kn

Posljednji proizvod od Makeup Revolution koji posjedujem je primer za sjenila Focus & Fix Eye Primer. To je jedini primer za sjenila koji imam, ali jako mi se sviđa, i definitivno vidim razliku u trajanju sjenila sa i bez njega. Cijena je £2,5, odnosno 30-ak kuna.

Ukupan dojam: ovo je odličan brend za početnike u šminkanju, ali i za malo ozbiljnije ljubitelje šminke, kojima je potrebna raznolikost, a ne žele potrošiti previše novca.

3. ELF 100 eyeshadow palette

ELF (Eyes Lips Face) je još jedan brend koji sam našla online. U to vrijeme su baš zatvarali online trgovinu za Britansko tržište (i veliki dio Europe (ne brinite, stranica je opet aktualna)), i našla sam neke jako zanimljive popuste. Upravo tako sam našla i ovu paletu i nisam joj mogla odoljeti. Ipak, ne želim vam reći da morate kupiti baš ovu, ali super je naći tako veliku i s toliko boja. Opcija je napretek, a mnogo ih je po razumnim cijenama. Ja volim raznolikost što se boja sjenila tiče i to sam upravo dobila s ovom paletom. Ima boja koje nisu najbolje pigmentirane, no ima i jako lijepih koje volim koristiti. Ovu sam paletu kupila za £4,5, odnosno 50-ak kuna, ali nemojte zaboraviti da se radi o čak 100 različitih sjenila!

4. Alverde Naturkosmetik eyeliner

Ovo je daleko najbolji eyeliner koji sam koristila. Četkica ima dosta dugačku dršku, pa je njome lako manipulirati, malena je pa mogu kontrolirati debljinu linije, a sami eyeliner ima odličnu formula. Nakon nanošenja liner se brzo suši, i osuši se mat (ili jako blizu mat), što mi se jako sviđa. Možete ga kupiti u DM-u za oko 20 kn, pa se definitivno isplati isprobati, a k tome je i prirodan.

Pročitaj još tekstova od blogerice Nike Kovačev


5. Maybelline maskare

Već dugo sam, što se maskara tiče, odana Maybellinu. Uvijek sam kupovala Volum’ Express inačice, i uvijek su mi davale sve što sam od njih očekivala. Dobila sam i na volumenu i na dužini, pa su moje trepavice izgledale gotovo umjetno (i prirodno imam prilično duge trepavice). Kroz godine sam isprobala različite verzije ove maskare, a trenutno koristim Smoky Eyes, i jako mi se sviđa. Ima dosta mokru formula, pa se ne suši prebrzo, što znači da se možete vraćati i popravljati grudice, sljepljene trepavice i slično. Zapravo sam trenutno u procesu portage za novom maskarom, pa ako imate neke sugestije, slobodno ih ostavite u komentaru. Ove maskare prodaju se za 50-60 kn, ovisno o prodavaonici, a dosta su često i na sniženju, tako da se definitivno isplate

6. Essence lakovi za nokte

Mislim da ovo govori samo za sebe. Essence se u zadnje vrijeme zaista poboljšao, a posebno što se lakova za nokte tiče. Po mom mišljenju, imaju najveći izbor boja, prate trendove što se boja tiče, izuzetno se brzo suše, a formula im je začuđujuće dobra i jednostavna za nanošenje. Koga briga ako vam se lak malo potrga nakon 3 dana (mislim da samo ja imam ovaj problem, i to sa svim lakovima), ako imate prekrasne boje na noktima za manje od 15 kuna? Ja ih imam mnogo, previše i ne vjerujem da ću ih ikad prestati kupovati. Volim i koristim ih sve, a volim ih i miješati kako bih dobila nove boje, tako da mislim da je ovo zaista impresivan proizvod.

7. Wet'n'Wild dekorativna kozmetika

Wet'n'Wild je tek nedavno stigao u Hrvatsku, i to u samo nekoliko DM trgovina (ako sam dobro informirana). Tako sam nakon nekog vremena i ja odlučila posjetiti taj kutak, i nakon dužeg promatranja i razmišljanja, odlučila sam se za rumenilo i ruž prikladne za jesen (za mene to znači tamnije berry nijanse). Odabrala sam ruž u nijansi E905D Smokin' Hot Pink i rumenilo u nijansi E833W Mellow Wine. Ako želite pročitati nešto više o ova dva proizvoda posjetite moj članak Moji jesenski must-have proizvodi. Ovi su proizvodi zaista prekrasni- ruž je izuzetno kremast i ne isušuje usne, a ne moram ga ni ponovno nanositi jako često, dok je rumenilo prekrasno, ali morate biti jako oprezni zbog jako dobre pigmentacije, pa vam za obraze treba jako malena količina. No, nakon nanošenja, obrazi izgledaju jako lijepo, pomalo promrzlo i zdravo. I opet ne morate koristiti mnogo, što znači- ušteda! Cijena ovih proizvoda je 20-30 kn.

8. Avon Advance Techniques Dry Ends Serum (za sve tipove kose)

Ovo je jedan od mojih najdražih proizvoda za njegu kose. Koristim ga jako dugo, i zaista vidim razliku na svojoj kosi kad ga koristim i kad ga ne koristim jedno vrijeme. Tada moji vrhovi izgledaju suho, a cijela kosa je bezlična i nije zdrava. Sam proizvod je jako svilenkast, što moju kosu čini sjajnom i mekanom, i miriši zaista prekrasno. Jako ga volim koristiti i za cijenu od 29 kn, mislim da funkcionira savršeno. Preporučam ga zaista svakome, bez obzira na suhe i ispucale vrhove. U mom članku Moja rutina za njegu kose možete vidjeti kako ga koristim i neke dodatne informacije.

I to je sve što se tiče mojih najdražih povoljnih proizvoda! Koji su vaši? Sviđaju li vam se moji? Jeste li isprobali neke od ovih?

Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Facebooku: Fashion Jabber
Pinterestu: Nika Kovačev
Mail: someone1393@gmail.com 
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo objavljen): beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj








Moja beauty priča je modni blog na kojem ćete redovito pronalaziti savjete, prijedloge, inspiracije te sve ono što možete zamisliti, a odnosi se na svijet mode i šminke, ljepote i njege. 

Najčitanije

Popularno na blogu