Moja beauty priča

Objavljeno 10.09.2015.

Moja rutina za njegu kože

Na dnevnoj bazi ne koristim mnogo proizvoda, jer se trudim da moja njega kože bude što prirodnija, no povremeno volim koristiti poneki proizvod kako bih zaista očistila/hidratizirala/ugodila svojoj koži. Budući da ne koristim mnogo proizvoda, spojit ću jutarnju i noćnu rutinu u jedan članak.


1. Umivanje
Ovo je prvi korak moje, kako jutarnje, tako i noćne rutine za njegu lica. Lice perem samo hladnom vodom ujutro, a toplom vodom navečer. Ako sam taj dan imala malo teži makeup na licu, onda koristim malo sapuna kako bi se šminka lakše dala skinuti kasnije. Na dnevnoj bazi ne koristim nikakve cleansere, jer je moja koža uvijek naginjala prema suhom tipu, pa mi dodatno skidanje prirodnih ulja s kože nikako ne koristi. 

2. Krema za lice
Ovo je drugi, ali i posljednji korak moje svakodnevne rutine. Kroz godine sam promijenila mnogo krema za lice kako bih pronašla pravu. Do nedavno sam koristila Nivea pure&natural dnevnu i noćnu kremu, i bila sam relativno zadovoljna, no ne impresionirana, rezultatima. Ta krema je prilično gusta i masna (noćnu kremu još uvijek moram iskoristiti do kraja), a nedavno sam kupila i počela koristiti kao dnevnu kremu Green Line HydroMineral kremu za normalnu kožu s ekstraktom avokada i za sada sam oduševljena! Jako je lagana, brzo se upija, a moja koža nikad nije bila tako glatka. Ukoliko ste u mogućnosti, svakako vam preporučujem da isprobate ovaj proizvod!

A sada ću prijeći na proizvode koje koristim samo povremeno:

3. Piling-gel
Svaka 2-3 dana koristim piling-gel Garnier Skin Naturals Fruit Energy Peeling-gel. To je vrlo lagan i blag proizvod za čišćenje/piling lica, jer ima vrlo sitna zrnca, a ja ga koristim kao proizvod za čišćenje, jer mislim da ne napravi kvalitetan piling. Namijenjen je za masnu kožu, no po mom mišljenju ga mogu koristiti svi tipovi jer nije previše grub, niti agresivan za kožu (iako po mom mišljenju djevojke s masnom kožom ne smiju koristiti agresivne proizvode, jer to samo potiče lučenje masnoće). Sadrži ekstrakt nara i grejpa i trebao bi sužavati pore (što ja nisam primijetila). Mislim da je proizvod sam po sebi solidan, no mislim da postoje i mnogo bolji.

4. Garnier Skin Naturals PureActive Intensive Exfobrusher Spot Fight
Nakon izlaska i malo teže šminke, sljedećeg dana volim koristiti ovaj proizvod ispod tuša. To je proizvod protiv sjaja, prištića i akni sa salicilnom kiselinom za masnu kožu sklonu prištićima. Osobno nikad nisam imala velike problem s kožom, već se stanje ponekad pogoršalo s nekoliko prištića tu i tamo, no inače je sve u redu. Upravo iz tog razloga, meni ne treba takva vrsta proizvoda za masnu kožu, no sviđa mi se kako uklanja nečistoće i temeljito čisti kožu od zaostale šminke. Iako je sam proizvod mrvicu agresivan, sviđa mi se za povremeno korištenje, kako za ljude normalnog tipa kože, tako i za one s masnom kožom, no nikako češće od jednom tjedno. Četkica koja se nalazi na proizvodu je nježna, ali temeljita i sviđa mi se kako čisti pore.

Pročitaj još tekstova od blogerice Nike Kovačev


5. Micelarna voda
Micelarna voda je prije nekoliko godina bila veliki hit i naravno da sam je i ja morala imati. Budući da sam bila (i još uvijek sam) student, kupila sam najjeftiniju koja je u tom trenu bila u ponudi, a to je bila Garnier Skin Naturals Micellar Cleansing Water za osjetljivu kožu. Namijenjena je za uklanjanje šminke, čišćenje i umirivanje kože i nije je potrebno ispirati; za lice, oči i usne, ne sadrži parfeme. Naravno, ja je koristim uglavnom za skidanje šminke i za tu namjenu je najbolje što sam ikad koristila. Malo je duže potrebno da se skine mascara i eyeliner (pogotovo oni vodootporne formule)- zbog toga se uvijek prvo umivam, no i dalje skida lakše nego bilo što do sada. Osim za skidanje šminke, nekad je koristim nakon umivanja, ako smatram da mi koža treba malo pomoći, ili izgleda nečisto. Stoga, bez obzira na to što je bila jeftina, ova micelarna voda mi se jako sviđa (možda skuplje jesu bolje, no trenutno je ovo za mene sasvim dovoljno).

6. Bademovo ulje
Budući da sam imala problem s suhom kožom na nogama, moja dermatologinja mi je preporučila korištenje bademovog ulja, a budući da sam ga kupila, tražila sam dodatne načine na koje ga mogu koristiti. Tako sam naišla na članak u kojem se bademovo ulje koristi za čišćenje, kao toner i za hidrataciju kože pa sam odlučila i to isprobati. Nekoliko kapi ulja je potrebno staviti na kozmetičku vatu i utrljati u lice (isto kako biste koristili toner za lice), i tako bi ulje trebalo otvoriti pore i očistiti lice. Ja sam definitivno bila impresionirana rezultatom! Vata je bila prilično prljava, s obzirom da sam lice netom prije očistila Garnier piling-gelom koji sam spomenula gore. Sada to radim jednom ili dva puta mjesečno, nije mi potrebno češće, a to preporučam svima, uključujući djevojke (i dečke) s masnom kožom! Nemojte se bojati koristiti ulja na masnoj koži! Isto tako, ulje nemojte odmah isprati, već ga ostavite neko vrijeme da se upije i tako dodatno njeguje kožu. Koža će vam biti lijepa, mekana, sretna i zdrava! 100 ml ulja (čistog) sam u ljekarni platila 15 kn.

7. Maska za lice
O ovoj maski za lice sam već pisala, a pisat ću još! Savršena je za moju kožu i osjetno pomaže mojoj koži, a osjećaj nakon korištenja ove maske je odličan! Maska je Avon Clearskin pore penetrating Black Mineral Mask s 0,5% salicilne kiseline kao aktivnim sastojkom. Ne mogu vam ovaj proizvod dovoljno nahvaliti riječima, pa ću vam ga hvaliti slikom! Masku nanosim u ne predebelom sloju, a nakon što postane siva skidam je ručnikom natopljenim toplom vodom. 
Ovo je prikaz kako maska djeluje:

Znam da slika nije najbolje kvalitete, bolje od ovog nisam mogla, no ove crne točkice koje vidite na slici desno- to je sva nečistoća koja je izašla iz mojih pora. Impresivno, zar ne? Nadam se da vam je ovo dovoljno da je isprobate. Nije skupa, samo nađite Avon Lady i naručite svoju masku, nećete požaliti! Ja je koristim otprilike jednom mjesečno, nekad i rjeđe pa mi jedno pakiranje traje dosta dugo. To je prava ušteda novca!

8. Ionsko srebro
Ovo je posljednji korak moje njege kože, a radim ga kad se sjetim- nekoliko puta ‘špricnem’ otopinu po licu i pustim da se upije. Ovaj korak ne smatram jako važnim, niti potrebnim, no moja je koža u posljednje vrijeme u odličnom stanju, tako da nerado mijenjam bilo što u svojoj rutini. Ovaj proizvod neki vole, neki mrze, neki smatraju da je ravan eliksiru života, dok drugi tvrde da je otrovan… ja nisam sigurna što mislim o tome, ali budući da ga ne koristim previše često, nadam se da ipak više koristi. 

Koje proizvode vi koristite u svojoj rutini njege kože? Jeste li isprobali koji od gore navedenih proizvoda?
Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Facebooku: Fashion Jabber
Pinterestu: Nika Kovačev
Mail: someone1393@gmail.com 
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo objavljen): beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj








Moja beauty priča je modni blog na kojem ćete redovito pronalaziti savjete, prijedloge, inspiracije te sve ono što možete zamisliti, a odnosi se na svijet mode i šminke, ljepote i njege. 

Popularno na blogu