Moja beauty priča

Objavljeno 03.12.2015.

Moja kolekcija šminke - njega noktiju i alati

Danas vam donosim post o svojoj kolekciji proizvoda i alata za nail art. Imam sve što je jednom početniku potrebno, pa i više, a sve navedeno bit će raspoređeno u nekoliko kategorija. Mnogo ovih stvari imam već jako dugo, pa nisam sigurna postoje li još uvijek na tržištu, niti koja im je cijena, no postoje i jeftinije i skuplje alternative, tako da sam sigurna da ćete moći naći nešto za sebe.


Proizvodi za njegu noktiju 

1. Nail experts nail regenerator
Ovaj proizvod koristim povremeno, kad osjetim da moji nokti trebaju malu pomoć. Proizvod je jako tekuć, a potrebno ga je nanijeti na cijelu površinu nokta isto kako biste nanijeli i lak za nokte i čekati da se upije. Ima dosta snažan miris, no djeluje dosta dobro. Imam ga već godinama, tako da nemam pojma odakle mi, kao ni koliko sam ga platila.

2. Oriflame growth booster
I ovaj proizvod je već neko vrijeme kod mene (većina njih je, zapravo, no još uvijek rade svoj posao). Mnogo je gušći od prošlog i u sebi ima sitne bijele kuglice. Proizvod koristim tako dag a nanesem na nokte, pričekam nekoliko minuta, utrljam ga u nokte i onda pričekam da se u potpunosti upije. Koristim ga kad su mi nokti jako slabi i jako sporo rastu. Kupila sam ga za 19,90 kn.

3. Alessandro International Nail Spa Control for soft nails Calcium učvršćivač za nokte
Ovaj je proizvod gotovo prazan, no jako mi se sviđao efekt koji sam dobila koristeći ga, pa sam ga željela podijeliti s vama. To je jedan od onih proizvoda koje je potrebno nanositi sloj na sloj svaki dan 3 dana (ili sedam, više nisam sigurna), a zatim ga skinuti. Jedno vrijeme sam se borila sa zaista groznim i osjetljivim noktima, a ovaj je proizvod zaista pomogao i moji su nokti postali čvršći. Da opet imam tako grozne nokte, vjerojatno bih proizvod kupila opet, no sada su u boljem stanju. Cijena je bila oko 70kn.

4. Deborah Emollient Cuticle Softener (omekšivač za kožicu oko noktiju)
Da budem iskrena, moja kožica oko noktiju povremeno poludi, pa mi treba nešto da je omekša kako bih je mogla pogurnuti. Za ovo je svako ulje sasvim dobro (kokosovo, bademovo, maslinovo), no ja ih imam nekoliko ‘brendiranih’. Ovo ima sitne plave točkice u sebi, a što se tiče cijene i gdje ga možete naći, stvarno se ne sjećam gdje sam ga kupila, no provjerite trgovine u kojima se prodaje Deborah kozmetika.

5. O.P.I ulje za kožicu oko noktiju
Ovo sam kupila na eBayu. 10 komada za otprilike 9 dolara, odnosno oko 60 kn. Trebali bi biti različitih mirisa, no meni svi imaju isti miris. Nisu originalni OPI, no lijepo njeguju kožicu pa mi to uopće nije bitno. Ovaj na slici je aloe vera.

Bazni i završni lakovi

1. Essence studio nails pro white hardener
Ovaj proizvod, kao i slijedeći, je zapravo trebao biti u prvoj skupini proizvoda, no ja ga ne koristim za to što je njihova namjena, već kao bazni lak. Ovaj služi za izbjeljivanje noktiju, što je zapravo jako zanimljivo, jer kad nosite tamnije boje na noktima, ovaj će proizvod, ne samo spriječiti žutilo uzrokovano tamnim lakom, nego će vaše nokte i dodatno izbijeliti! Nije li to super? Platila sam ga 20-ak kuna.

2. Essence ultra strong nail repair
Kao i prošli, ovaj proizvod nije namijenjen za bazu, no ja ga tako koristim kad su moji nokti lomljiviji nego obično, umjesto ovog kojeg sam spomenula gore, tako da on čini moje nokte snažnijima i sprječava da požute od tamnijih boja.

3. Konad Top Coat
Imam više od jednog završnog laka, no ostali su obični prozirni lakovi (ili oni s efektom) koje koristim kao završni sloj, pa to neću računati. Ovo je jedini pravi završni lak koji imam, nije previše gust, što mi se jako sviđa jer mislim da tako bolje zaštiti dizajn. Taj sam proizvod dobila kao dio seta na poklon, pa ne znam koliko je koštao, no Konad je sada dostupan za Hrvatsko tržište na raznim stranicama, uključujući dobro nam poznatu Pink Pandu.

Konad set za oslikavanje noktiju (stamping set): 


Pročitaj još tekstova od blogerice Nike Kovačev


Ovaj set isto imam već neko vrijeme i volim ga koristiti kad nemam inspiracije ili mi se baš i neda crtati po noktima, ili kad nemam mnogo vremena, a trebam lijepi dizajn na noktima. U nekom od budućih postova vam mogu pokazati kako se koristi. Jako je jednostavno, a rezultati su jako lijepi. Set sadrži spužvicu za nanošenje dizajna (poput pečata), strugalicu i pločice s raznim motivima (u setu sam dobila i nekoliko posebnih lakova i završni lak). Pločice koje imam (a sigurna sam da ih imam još negdje, no nisam ih mogla naći) su m36, m3, m19, m44 i jedna koju sam dobila u sličnom setu od Essencea, no nema naziv. Mislim da je ovo jako brz i jednostavan način za postizanje jako lijepih rezultata na noktima i preporučam ovako nešto svima koji ne vole crtati po noktima, a žele lijepi dizajn na noktima.

Alati za njegu i održavanje noktiju

1. Rašpica za nokte Look by Bipa Bananen Feile
Ovo je već druga takva rašpica koju sam kupila. Jako mi se sviđa jer nije gruba, no ima i grublju stranu ako vam je to potrebno, nokti nakon korištenja ne pucaju, ne mogu je dovoljno nahvaliti i to za svega 15-ak kuna.

2. Dvostrani „pogurivač“ kožice oko noktiju
Ovo sam kupila na eBayu. U pakiranju su bila 2 komada za 1,5 dolar, odnosno 10-ak kuna. Jedna strana sliži za pogurivanje kožice, a druga za rezanje i micanje viška. Koristim ga dosta često i da, znam da nije dobro rezati kožicu oko noktiju (isto vrijedi i za idući alat koji ću spomenuti), no ta mi kožica povremeno postane jako ružna pa nemam drugog izbora. Možda vi znate kako to spriječiti?

3. Rezač za kožicu oko noktiju
Hrpu ovih stvarčica sam našla na eBayu jako jeftino. To koristim kad pogurnem kožicu i ostanu neki čudni komadići koje treba odrezati.

4. Grickalica
Mislim da ovo nije potrebno previše opisivati niti objašnjavati. Pomoću ove grickalice režem nokte, jer je zdravije nego s metalnim škaricama, a pogotovo ako nokte želim oblikovati da ne budu zaobljeni, već ravni. Ova mi se posebno sviđa jer je velika, pa cijeli nokat mogu odrezati odjednom.

5. Škarice za nokte
Istina, nije zdravo rezati nokte pomoću ovakvih škarica, no svi ih imamo. A budući da sam počela raditi u McDonald’su, više ne smijem imati duge nokte, pa mi ih je jednostavnije rezati pomoću ovakvih škarica. No, naravno, od kad nokte ne smijem imati, rastu k’o ludi, što prije, kad je trebalo, naravno, nije bio slučaj. Valjda je to zato da me podsjeća na sve stvari koje više ne mogu raditi na svojim noktićima *plač plač*.

Razna pomagala za nail art

1. Drveni, ‘narančini’ štapići
Ovo je super za stavljanje cirkonića na nokte, no možete ih koristiti za razne stvari, poput pogurivanja kožice oko noktiju, popravljanje dizajna, kao točkalicu (dotting tool), što god vam padne na pamet! Jeftino je i obično dolazi u setovima od više komada. 

2. Točkalica (Dotting tool)
Ovaj alat ima samo jednu funkciju- točkanje, odnosno nanošenje točkica na nokte, iako se može koristiti za stavljanje cirkona na nokte kao i štapići gore. Postoji u različitim veličinama (veličina se razlikuje u kuglici na vrhu), a ja imam dvostranu koja ima manju i veću stranu, pa pomoću nje mogu napraviti baš svašta.

3. Spužvica za šminku
Ovakvu spužvicu koristim kako bih postigla ombre efekt na noktima, ili ako želim samo malo boje preko bazne boje koju koristim na noktima. Može biti jako koristan alat za izradu zanimljivih i lijepih nail art dizajna. Set od 6 komada je svega nekoliko kuna, tako da ne možete pogriješiti čak i ako nećete biti zadovoljni rezultatima. 

Četkice za nail art

1. Precizne četkice za nail art 
Ovakvih četkica imam mnogo, no ovdje ih imam 4 koje ću podijeliti s vama (te se donekle razlikuju, dok su ostale uglavnom varijacija na temu). Prva i druga su iste, no na prvoj sam odrezala nešto dlačica kako bi bila još tanja. Treća i četvrta imaju duže dlačice, pa su jako praktične za povlačenje ravnih linija, a ako imate jako mirnu ruku, njima možete i crtati. Sve ove četkice kupila sam na eBayu u setovima po 3, od kojih su prve dvije bile u setu za 0,99 dolara, a druge dvije za 1,99 dolara.

2. Fen četkica
Ova četkica može se koristiti za nekoliko stvari. Prva je kad radite glitter nokte, ova je četkica jako praktična za uklanjanje viška šljokica nakon umakanja nokta u glitter prah. Druga je za izradu nail arta tako da četkicu umočite u malo boje i napravite raznobojne linije na noktima kao na prvoj manikuri u ovom postu.

3. Plosnata četkica
Ovu četkicu koristim za miješanje lakova kako bih dobila boju koja mi treba, a zatim i nanošenje na cijeli nokat. Te boje pomiješam na komadu papira, a zatim ih, koristeći ovu četkicu, nanesem na nokat. Četkica je jako mekana i jednostavna za korištenje, pa mi se jako sviđa!

Pripazite da četkice uvijek očistite acetonom nakon korištenja, jer će inaće postati krute i neće ih biti moguće koristiti.
Što vi imate u svojoj kolekciji? Što biste dodali mojoj?

Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Facebooku: Fashion Jabber
Pinterestu: Nika Kovačev
Bloglovin: Kelly1393
Mail: someone1393@gmail.com 
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo objavljen): beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj








Moja beauty priča je modni blog na kojem ćete redovito pronalaziti savjete, prijedloge, inspiracije te sve ono što možete zamisliti, a odnosi se na svijet mode i šminke, ljepote i njege. 

Popularno na blogu