Moja beauty priča

Objavljeno 30.09.2015.

Jesenski nail art i nekoliko savjeta

Ovaj tjedan sam htjela napraviti jesenski dizajn i imala sam dizajn u glavi, no kad sam ga završila, nije mi se sviđao pa sam ga cijelog izbrisala i počela tražiti inspiraciju na Pinterestu. Tako sam osmislila novi dizajn koji ću vam sada pokazati i jako mi se sviđa, a nadam se da će se i vama. U postu se nalazi i nekoliko savjeta, pa krenimo!


Ovo je sve što sam koristila:

Alati: plosnata četkica za gel, precizna četkica za nail art, fen četkica
Baza: Essence studio nails pro white hardener
Smeđa boja: Essence multi dimension XXXL shine nail polish u nijansi 39 Spicy
Narančasta boja: Essence colour&go u nijansi 186 polka holga + Nail star Two-Way Nail Art Pen & Brush 
Žuta boja: Nail star Two-Way Nail Art Pen & Brush
Narančasti glitter prah: ne znam ni ime ni boju ovog proizvoda, no kupila sam cijeli set na eBayu 
Crveni glitter lak: Nail star Two-Way Nail Art Pen & Brush
Zlatni glitter lak: Nail star Two-Way Nail Art Pen & Brush
Završni lak: Essence colour&go u nijansi 101 absolute pure

Prvi korak:

Kao i uvijek, prvi korak je skidanje laka, guranje kožice oko noktiju, rašpanje noktiju i nanošenje baznog sloja laka.

Drugi korak:

Drugi korak, nanijela sam smeđi lak na sve nokte osim na prstenjaku, gdje sam nanijela kombinaciju za narančastu boju koju sam spomenula gore s plosnatom četkicom. Ovo je trik koji volim koristiti kad god moram miješati boje koje nemam već gotove u bočicama- pomiješam ih na komadu papira i nanosim plosnatom četkicom. Funkcionira odlično!

Još jedan trik! Kad želite glitter nokte (ili više nih, naravno), nanesite istu ili sličnu boju ispod sloja šljokica. Tako će, ukoliko se šljokice oljušte, boja ostati i nokti neće izgledati sasvim uništeno, kako bi da imate samo prozirni lak za nokte.

Treći korak:

Na palcu sam nacrtala dva lista istom narančastom bojom koju sam koristila na prstenjaku, koristeći malu četkicu za nail art. Isprva list nije bio najbolje vidljiv, jer je smeđa ispod dosta tamna, pa sam ponavljala boju u nekoliko navrata, no na kraju se sve lijepo vidjelo. Preko narančaste, stavila sam malo žute kako bi list dobio dimenziju i ljepše se istaknuo, a nakon toga sam imala osjećaj da mi je nokat malo prazan, pa sam stavila i po dvije točkice sa svake strane koristeći istu četkicu.

Četvrti korak:

Nakon toga, uzela sam crveni glitter lak s tankom četkicom pomoću kojeg sam na sve nokte, osim na palace i prstenjak nacrtala prvo vodoravnu liniju uz duž samog vrha nokta, a zatim i 5 okomitih linija, od linije na vrhu nokta prema sredini, tako das u srednje linije bile duže, a linije sa strane kraće.

Peti korak:

Između svake crvene glitter linije, dodala sam zlatnu glitter liniju (tako das u sve bile duže od crvenih). 

Pročitaj još tekstova od blogerice Nike Kovačev


Šesti i sedmi korak:
Nakon toga sam stavila završni lak na prstenjak, i odmah ga stavila u narančasti glitter prah, otresla višak i pustila da se osuši. Nakon što se osušilo, uzela sam fen četkicu i očistila sav višak glittera sa i oko nokta. 

Dizajn sam završila dodajući po dva sloja završnog laka na svaki nokat. Kad radite glitter dizajn na noktima, obično je potrebno mnogo završnog laka, tako da nokat ne bude previše hrapav, jer tako njime možete zapeti za tkaninu i potrgati ga. Zato su potrebni višestruki slojevi, jedino što morate paziti je da se svaki osuši prije nego nanosite novi.

I to je to! Sviđa li vam se moj jesenski dizajn za nokte? Biste li napravili nešto slično sami? Ako odlučite napraviti tako nešto pošaljite mi sliku na nekoj od platformi! 

Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Facebooku: Fashion Jabber
Pinterestu: Nika Kovačev
Mail: someone1393@gmail.com 
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo objavljen): beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj








Moja beauty priča je modni blog na kojem ćete redovito pronalaziti savjete, prijedloge, inspiracije te sve ono što možete zamisliti, a odnosi se na svijet mode i šminke, ljepote i njege. 

Najčitanije

Popularno na blogu