Moja beauty priča

Objavljeno 19.08.2015.

Essence četkice - recenzije

Jeste li primijetili kako je Essence Cosmetics poboljšao svoje proizvode? U posljednje vrijeme proizvode zaista zanimljive stvari i ništa nije loše kvalitete, kako je prije možda i bilo, a cijena je uglavnom ostala ista. Ja sam impresionirana!


Naravno, ne možemo očekivati da kvaliteta bude u rangu s nekim profesionalnim brandovima, ali je sasvim solidna. Cijelo vrijeme izlaze nove Essence kolekcije i svaka je bolja od prošle, a ako još uvijek mislite da je to loša šminka, izazivam vas da je isprobate!

No, Essence nema samo šminku, počeli su proizvoditi i alate za šminkanje. Budući da ovdje, U Hrvatskoj, i nemamo mnogo ‘high end’ trgovina kozmetikom, a osim toga, ja odbijam dati više od 100 kn samo za jednu četkicu, odlučila sam isprobati Essence četkice za šminkanje, i lijepo se iznenadila. 

Ja imam četiri njihove četkice, koje sam kupovala jednu po jednu i zaljubljivala se (ili odmah, ili nakon nekog vremena) u svaku od njih. Na slici gore su sve četkice nakon pranja i vidi se da neke puštaju boju, no to više nije relevantno s obzirom da sada sve četkice imaju novi dizajn. Reći ću vam nešto o svakoj četkici i svaku ocijeniti. 

1. Četkica za sjenilo

Ova mi je četkica jedna od najmanje dragih, ali samo zato što ima samo jednu funkciju za mene, a to je nanošenje sjenila na cijeli kapak. To je za mene zapravo najmanje uzbudljivi dio nanošenja šminkanja, jer ne mora biti precizno niti uredno, niti je za to potrebna ikakva vještina ili znanje. Bilo što se može koristiti za taj dio nanošenja šminke, uključujući prste. Kako bilo, četkica služi svojoj svrsi, iako malo sjenila pada s četkice, pa povremeno moram čistiti područje ispod očiju, no to i nije veliki problem. Četkica sama po sebi prilično je gusta, što mi se sviđa, i mekana. Sad je imam već nekoliko godina, tako da sam je oprala već jednom ili dva puta (da, šalim se), i neke dlačice su ispale, no nakon nekoliko godina, za manje od 15 kuna, mislim da i nije neki problem. Ovoj četkici dat ću ocjenu 3,5/5, jer me ne uzbuđuje i jer joj nedostaje nekoliko dlačica.

2. Smokey eyes četkica

Ovo je druga četkica koju sam kupila i to je bila moja prva četkica te vrste. Prije sam koristila četkice s eBaya za smokey eyes, a to nikad baš nije funkcioniralo, s obzirom na kvalitetu. No, s ovom četkicom sam napokon imala osjećaj da nešto postižem. Isprva, kad sam imala samo Smokey i četkicu za sjenilo, Smokey sam koristila i za smokey eyes, ali i za blendanje, iako za blendanje i nije najbolja zbog pregustih dlačica, pa mi je sjenilo često izgledalo neuredno i ‘flekavo’. Ipak, jako mi se sviđalo kako je pomoću te četkice lako napraviti smokey eyes, a sad kad imam i četkicu za blendanje, i više za tu svrhu ne koristim Smokey četkicu, sviđa mi se još i više. Ova je četkica također izgubila nekoliko dlačica tijekom godina, al ii dalje odlično funkcionira. Samo zbog toga što je izgubila nekoliko dlačica, dajem joj ocjenu/. Ne bi bilo fer loše je ocijeniti zbog lošeg blendanja, jer joj to ipak nije ni svrha. 

Pročitaj još tekstova od blogerice Nike Kovačev


3. Eyeliner četkica

Oko ove četkice imam dosta podvojeno mišljenje. Nikad nisam isprobala takvu četkicu drugog proizvođača, pa nisam sigurna sviđa li mi se ili ne. Koristila sam je za gel liner Essencea, i sviđalo mi se kako je linija bila tanka, ali samo nanošenje mi je bilo komplicirano. Mislim da bi sama četkica trebala biti uža, jer mi je bilo teško pratiti prirodni oblik kapka pomoću nje. Ipak, nije mi se pretjerano sviđala ni formula gel linera, pa je i to bio dio problema, no nikad nisam kupila neki drugi da mogu sa sigurnošću reći u čemu je problem. Ipak, probala sam oblikovati i popuniti obrve ovom četkicom i za to mi se ta četkica jako sviđa. Kut obrve je puno veći, pa nije teško pratiti linije obrve i biti precizan. Dlačice su uglavnom na mjestu, ali budući da mi se ta četkica ne sviđa za ono za što je namijenjena, dat ću joj ocjenu 3/5.

4. Eye blender brush

Ovo je posljednja četkica koju sam kupila i ona je doista sasvim promijenila moj način (al ii kvalitetu) nanošenja šminke. Nikad nisam imala ni koristila ništa slično (osim Smokey četkice koju sam koristila za blendanje). Ovu četkicu koristim za nanošenje šminke na pregib kapka, kao i blendanje svega na kraju. Četkica je točno gusta koliko treba, a dlačice nisu premekane, pa je lako kontrolirati količinu sjenila koje nanosim na kapak. Ova je četkica meni najkorisnija i najviše je koristim. Nijedna dlačica nije ispala. Dajem joj ocjenu 5/5, jer sam zaista impresionirana!

Sve četkice imaju dugačke drške, pa je jednostavno kontrolirati pritisak i preciznost. Redovito ih koristim sve, nijedna nije zapostavljena. Budući da je Essence promijenio dizajn od kad sam ja kupila ove četkice, nisam sigurna jesu li dlačice (a i same četkice) iste kao do sad, ali vjerujem da nema prevelike razlike. U međuvremenu su izašle i četkice za lice, koje još ne posjedujem, ali planiram ih kupiti i isprobati, jer mi se zaista sviđaju ove koje imam. 

Imate li vi koju Essence četkicu? Sviđaju li vam se?
Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Pinterestu: Nika Kovačev
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo objavljen): beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj








Moja beauty priča je modni blog na kojem ćete redovito pronalaziti savjete, prijedloge, inspiracije te sve ono što možete zamisliti, a odnosi se na svijet mode i šminke, ljepote i njege. 

Popularno na blogu