Mislim zdravo

Objavljeno 16.12.2018.

Smoothie za sretan želudac

Smoothie je bogat dodatak prehrani i najbolji je izbor za početak dana kao zdrav obrok. Vjerujemo kako će vam u ove blagdanske dan, želudac biti zahvalan na smoothieju.


VODA
Najmanje dvije litre vode na dan recept je za zdravlje i ljepotu.  Voda čisti organizam iznutra te čini našu kožu i kosu elastičnijom i ljepšom. 

TIKVICA
Tikvica je jedna od najboljih namirnica ukoliko želite smršaviti. U 100 grama sirovih tikvica nalazi se samo 16 kalorija, a bogata je vitaminima, manganom i vitaminom C. Sadrži i vitamin A, kalij, prehrambena vlakna, folnu kiselinu, fosfor, bakar te vitamin B2.


KIVI
Kivi je jedna od najzdravijih namirnica. Prepun je antioksidanata te sadrži vitamin C, i to u većoj količini od naranče. Odličan je izvor kalija, vlakana, vitamina A i E.

BANANA
Banane sadrže visoku razinu kalija, minerala koji je neophodan za pravilan rad mišića. Odličan su izvor vlakana, a sadrže malo zasićenih masnoća i kolesterola. To je jedna od rijetkih vrsta voća koja sadrži čitavi kompleks vitamina B, od kojih u najvećoj mjeri sadrži tiamin, riboflavin, niacin i folnu kiselinu.


Recept:
Voda - 750ml
Žuta tikvica - 100gr
Zelena tikvica - 100gr 
Kivi - 3kom
Muškatna kadulja - 4 lista
Banana - 1


Još praktičnih savjeta potražite na:

Helena Malogorski




Povezani sadržaj