Mislim zdravo

Objavljeno 20.05.2016.

Manje slatki ljetni izazov

Sati provedeni za laptopom i pametan telefon kao, već gotovo urođen produžetak ruke, svakodnevica su mnogih. Sjedilački način života, i to još pod stresom, donosi brojne loše posljedice po zdravlje tijela i duha. Već znate koje, jer ste o njima pročitali članak na mobitelu, dok ste se odmarali od laptopa.


Ipak, postoji i svijetla točka na kraju news feeda - lifestyle trendovi. Jako fotogenični, šareni, primamljivi, zdravi trendovi. Koje svi želimo imati na svom profilu, pa makar fotografije radi. Fotka po fotka - beach body. Bar je takav plan. Ali, krenimo od početka naše #nofilter opsesije.

Što se više približavalo lijepo vrijeme, manje su nam se sviđali prizori vafla prekrivenih s devet vrsta čokolade i dodatnom karamelom, a neodoljivo privlačile svježe, vibrantne kombinacije voća, povrća i popularnih superfoods. Pala je odluka da naš mali ženski #Instagood kružok krene u izazov rekreacije najpopularnijih fitness jela, umjesto dosadašnjih kolačića s čokoladnim kapljicama kojima smo si međusobno poticale apetit.

Kako je u pitanju ipak svojevrsno interno natjecanje (nećemo javno otkrivati nagradu, ali ima veze s vikendom i čašama), valjalo je dobro se potruditi oko pripreme i prezentacije najzanimljivijih recepata.

Bilo je lako narezati avokado, malo teže pošteno izvaditi košticu manga, umjereno naporno čekati da chia sjemenke nabubre u soja jogurtu, ali za jedan sam izazov bila posve nepripremljena - smoothie.

Koliko god se činilo lako sljubiti različito sezonsko voće u hranjivi napitak, probajte ručno u njega dodati zdravo zeljasto povrće u kombinaciju, a što je Instagram profil bez kale hashtaga?

Nakon pažljive potrage, naravno internetske, za najboljim kuhinjskim pomoćnikom, odlučila sam se za Electrolux ESB7300S blender. Na prvu me, priznajem, osvojila njegova vanjština, elegantan dizajn, no, ubrzo su me više zaintrigirale moderne, intuitivne funkcije.

Korištenje je tako jednostavno da se osjećam kao da doručak pripremam pomoću mobilne aplikacije - par pritisaka na blenderove tipke i Strawberry Shortcake Green Smoothie je u mojoj ruci!

Dodatan plus je staklenka zapremnine 1,65 L, koja mi omogućuje da sve znatiželjne kolege s posla počastim zdravim napitkom. Čak je i šefica počela u ured donositi domaće smoothieje umjesto kroasana - možda, uz vitku figuru i više energije, do ljeta dobijem i promaknuće zbog preporuke odličnog blendera.

P.S. I čokolada se odlično usitnjava s 900 W motorom, ali o tome ćemo nakon ljeta. 

PR članak




Povezani sadržaj








Mislim zdravo je blog koji će vam govoriti o sve popularnijem zdravom načinu života. Zdravlje i fitness idu jedno s drugim, a kako biste znali sve o tim temama pratite blog Mislim zdravo.

Popularno na blogu