Tako sam odlučila isprobati ovaj kolač, koji izgledom podsjeća na klasičan čiz. Osim toga ovaj kolač može imati toliko varijacija na temu da vam sigurno neće dosaditi igrati se s okusima i teksturama. Za sad vam donosim original varijantu:
Podloga:
200 g očišćenih badema
150-200 g datulja (može i suhe smokve)
2 žlice agavinog slada
U multipraktiku sameljemo bademe, dodamo datulje i polako dodajemo agavin slad dok ne dobijemo ljepljivu homogenu smjesu. Utisnemo u kalup 20cm, koji smo obložili papirom (dno i stranice).
Srednji sloj:
300 g očišćenih badema (namočeni u vodi preko noći)
100g kokosovog maslaca
cca 100ml bademovog mlijeka
3-4 žlice agavinog slada (ovisno o željenoj slatkoći)
Bademe meljemo i polako dodavajući mlijeko i maslac napravimo pastu. Na kraju dodajemo slad. Utisnuti u kalup.
Pročitaj još recepata od blogerice Ane Zlodi
Čokoladna glazura:
50g kokosovog maslaca
50ml bademovog mlijeka
prirodni kakao
agavina slad
U lončiću na laganoj vatri zagrijemo maslac i mlijeko pa dodajemo žlicu po žlicu kakaa i agavinog slada dok ne dobijemo gustu, kremastu teksturu. Prelijemo preko kolača.
Stavite ga na 2h u hladnjak i poslužite.
Sve sastojke možete pronaći u svojim supermarketima. Datulje, ako su vam presuhe, stavite u posudicu za dvije žlice vode i stavite na minutu u mikrovalnu. Ako nemate kalup od 20 cm, samo povećate količine za 1/3.
Potražite me na Facebooku: Bez muke do nauke!
Ana Zlodi