Kuham i snimam

Objavljeno 18.09.2015.

Veganski sirovi 'cheesecake'

Iako on nije od sira, ovaj sirovi veganski čiz oduševio je polaznike radionice čizeva bez pečenja u studiju Majstor kuhar. Veganstvo nije moj način ishrane, ali kako sam veliki gurman, uvijek sam željna probati nešto novo.


Tako sam odlučila isprobati ovaj kolač, koji izgledom podsjeća na klasičan čiz. Osim toga ovaj kolač može imati toliko varijacija na temu da vam sigurno neće dosaditi igrati se s okusima i teksturama. Za sad vam donosim original varijantu:

Podloga:
200 g očišćenih badema
150-200 g datulja (može i suhe smokve)
2 žlice agavinog slada
U multipraktiku sameljemo bademe, dodamo datulje i polako dodajemo agavin slad dok ne dobijemo ljepljivu homogenu smjesu. Utisnemo u kalup 20cm, koji smo obložili papirom (dno i stranice).

Srednji sloj:
300 g očišćenih badema (namočeni u vodi preko noći)
100g kokosovog maslaca
cca 100ml bademovog mlijeka
3-4 žlice agavinog slada (ovisno o željenoj slatkoći)
Bademe meljemo i polako dodavajući mlijeko i maslac napravimo pastu. Na kraju dodajemo slad. Utisnuti u kalup.

Pročitaj još recepata od blogerice Ane Zlodi


Čokoladna glazura:
50g kokosovog maslaca
50ml bademovog mlijeka
prirodni kakao
agavina slad
U lončiću na laganoj vatri zagrijemo maslac i mlijeko pa dodajemo žlicu po žlicu kakaa i agavinog slada dok ne dobijemo gustu, kremastu teksturu. Prelijemo preko kolača.

Stavite ga na 2h u hladnjak i poslužite.

Sve sastojke možete pronaći u svojim supermarketima. Datulje, ako su vam presuhe, stavite u posudicu za dvije žlice vode i stavite na minutu u mikrovalnu. Ako nemate kalup od 20 cm, samo povećate količine za 1/3.

Potražite me na Facebooku: Bez muke do nauke!

Ana Zlodi




Povezani sadržaj