Kuham i snimam

Objavljeno 01.04.2020.

Veganski puding od vanilije s čokoladnim kapljicama

Puding je slastica koju vole najmlađi, a umjesto kupovine pudinga napravite zdravi puding i ponudite im desert sličnog okusa klasičnom pudingu.


Sastojci:

- 500 ml bademovog mlijeka (ili bilo kojeg drugog biljnog mlijeka)
- 45 g kukuruznog škroba (kupila u Sparu, ali ima u svakom centru)
- 4 jušne žlice javor sirupa ili nekog drugog zasladjivaca (ili po želji i više)
- 1 jušna žlica vanilije
- 50 g čokoladnih kapljica (ili po želji i više)

Postupak:

- U hladno mlijeko dodati škrob i miješati cijelo vrijeme (kako ne bi bilo grudica), na visokoj temperaturi do vrenja, kada će se smjesa i zgusnuti. 
- Sniziti temperaturu te dodati javor sirup, vaniliju i čokoladne kapljice. 
- Puding možete jesti već nakon par minuta kada se malo ohladi, ili ga možete ostaviti u hladnjaku na pola sata, kako bi se skroz zgusnuo i dobio izgled i strukturu klasičnog pudinga.
- Jedite ga samog ili servirajte uz omiljene dodatke (ja sam stavila bananu, zobene pahuljice i još malo čokoladnih kapljica.


Još praktičnih savjeta potražite na: 

Helena Malogorski




Povezani sadržaj