Kuham i snimam

Objavljeno 02.12.2018.

Sirovi čokoladni mousse

Izdvojite samo pet minuta vremena i pripremite si zdravi desert, ovaj pjenasti čokoladni mousse servirati sam ili koristiti kao dodatak u kolačima.

LJEŠNJACI
- Obiluju omega-3-masnim kiselinama koje doprinose zdravlju srca i normalnom rastu i razvoju mozga.
- Bogat su izvor vitamina E, folata, kalija, magnezija, mangana, fosfora te željeza.

BADEMOVO MLIJEKO
- Bademi uspješno smanjuju indeks tjelesne mase, reguliraju razinu krvnog tlaka i šećera, te smanjuju rizik od nastanka raznih stanja i bolesti.

MED
- Med djeluje protuupalno, protumikrobno i  protugljivično.

KAKAO 
- Sirovi kakao sadrži velike količine cinka, magnezija i željeza, te obilje proteina - što doprinosi održavanju mišićne mase.


KOKOSOVO ULJE
- Hladno cijeđeno kokosovo ulje pomaže u apsorpciji vitamina topivih u masti ( A, D, E, K ) i vitamina B. 
- Pomaže u apsorpciji minerala ( Ca, Mg, Fe ). 
- Lako se apsorbira u tijelu i koži, to je hrana iz kokosa, hrana za kožu i može usporiti proces starenja održavanjući kožu zdravom.

VANILIJA
- U štapiću vanilije nalaze se brojni spojevi poput fenola, estera, karbonskih kiselina, vitamini B, kalcij, mangan, željezo, magnezij i kalij - koji su poznati po svojim zacjeljujućim svojstvima.

DATULE 
- Datule izazivaju osjećaj sitosti i olakšavaju gubitak kilograma.

Sastojci:
Bademovo mlijeko - 150ml
Sirovi lješnjaci - 200 do 300g
Štapić vanilije - ½
Sirovi kakako - 4 žlice
Med - 2-3 žlice
Kokosovo ulje - 1 žlica
Datule - cca 8kom

Sve izmiksati u blenderu, i upotrijebiti samo ili kao dodatak u kolačima i slasticama.


Još praktičnih savjeta potražite na:

Helena Malogorski





Povezani sadržaj



Komentiraj



Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.