Kuham i snimam

Objavljeno 10.04.2019.

Savršeni proteinski kruh

Iskreno, kruh je jedina namirnica koju oduvijek jedem bez grižnje savjesti. Volim ga i to je jednostavno tako. Lakše je kad neke stvari prihvatite. Naravno, to ne znači da pojedem kilogram kruha dnevno. Tjestenina je jedino jelo koje mogu jesti bez kruha. I juha. A i u njoj volim hrskave krutone.


Najmanje zapravo volim bijeli kruh jer mi je pomalo dosadan. Volim kad je kruh pun sjemenki i tekstura. Obožavam hrskave korice. Još ako obiluju sjemenkama.

Stalno sam u potrazi za novim receptima i eksperimentima što se tiče kruha,a ovaj je nešto stvarno posebno i moja preporuka je da ga probate napraviti. Recept je iz knjige Superhrana Jamie Olivera.

Sastojci

- 200g integralnog brašna
- 50 g raženog brašna
- 50g lanenih sjemenki
- 100 g sjemenki (20g chia,20 sezamovih, 25  bučinih, 25 g suncokretovih, 10g maka)
- 100 g mljevenih badema
- 1 grančica svježeg ružmarina
- Pola žličice soli
- 1 suhi kvasac
- 375 ml vode
- 4 žlice maslinovog ulja
- 4 jaja


Postupak
- Pećnicu ugrijte na 180℃. 
- Kvasac stavite u 375 ml tople vode i u to uspite maslinovo ulje. 
- Promiješajte i stavite dok pripremate suhe sastojke. 
- Sameljite bademe pa sve suhe sastojke sjedinite. 
- Nasjeckajte ružmarin na sitno pa ga ubacite u smjesu. 
- Jaja vilicom izradite pa dodajte kvascu. 
- Sve izlijte u smjesu s brašnom. 
- Smjesa će biti rijetka i to je sasvim ok. 
- U kalup za kruh stavite papir za pečenje pa izlijte smjesu. 
- Pecite oko sat vremena. 
- Kada vam štapić ili nož izađe suh iz kruha znači da je gotov. 

* Ukoliko želite kiseli kruh složenijeg okusa, smjesu pokrijte i ostavite preko noći u hladnjaku pa ispecite ujutro. 

Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu.

Tamara Sudić




Povezani sadržaj