Ne patim previše na ambalažu kad je riba u pitanju, jer znalo se već dogoditi da ambalaža bude prekokrasna, a riba unutra ne jestiva. Sve je bolje od onih starih konzervi, za koje vam je trebao nožić za otvaranje. Tko se tog ne sjeća!
Napravila sam salatu od listova mladog špinata i cikle, rajčice, ljutike, mozzarele i domaćeg maslinovog ulja, vinskog octa koji sam aromatizirala sa travama (ako sad imate upitnike nad glavom, da vam pomognem: u običan vinski ocat stavila sam grančicu ružmarina, majčine dušice i kadulje) i kristala cvijeta soli, narezala crni kruh sa sjemenkama i krenula otvarati konzerve!
Pročitaj još recepata od blogerice Ane Zlodi
Boja ulja i mirisi varirali su od konzerve do konzerve. File ribe je bio veličinom isti skoro u svim konzervama, ali tekstura ribe se znatno razlikovala. Adriatic Queen sardine su najboljeg okusa. Lagani okus, bez ljuskica, mekano meso filea, ulje nije promijenilo okus ribe. Iako isti proizvođač kao i Adria mare sardina, Queen je daleko ispred.
Iako mnogi zaziru na spomen konzerve, meni je često upravo konzervirana riba odličan lagani ručak. Ima i skupljih varijacija sa maslinovim uljem, sa limunovim sokom i one, meni manje draže varijante, sa rajčicom i povrćem.
Danas idem ponovo u nabavu. Jer iako je danas nešto hladnije i sve mi se čini da je ljeto gotovo, ja ću proći cijelu paletu proizvoda Adriatic Queen, jer sada želim još!
Potražite me na Facebooku: Bez muke do nauke!
Ana Zlodi