Kuham i snimam

Objavljeno 19.08.2019.

Pavlova sa sladoledom od kupina

Za ovaj desert trebate 5 minuta ako imate spremnu beze koru. Ja sam ju osušila prije par dana jer su mi ostali bjelanjci od Schubert torte koju sam pravila mami za rođendan.


Postupak pripremanja beze kore ide jako brzo s obzirom na to da pećnica odradi glavni i najduži dio posla. Ova kora je pravo savršenstvo, hrskave teksture i ni malo meka unutra jer iskreno, meni je takva najdraža.

Za beze koru vam trebaju:
- 4 bjelanjka
- Prstohvat soli
- 150 g šećera 

U bjelanjke stavite sol pa ih počnite mutiti na srednjoj brzini. Kad se zapjene počnite dodavati postupno šećer. Miksajte dok se šećer ne rastopi. S vremena na vrijeme uzmite malo smjese među prste, ako i dalje osjetite šećer, beze nije spreman za sušenje. Kada više nema granula šećera na papir za pečenje istresite smjesu i oblikujte po želji. Sušite sat i pol u prethodno zagrijanoj pećnici na 120°C.

Krema za Pavlovu:

- 200 g smrznutih kupina
- 120 g grčkog jogurta
- Žličica paste od vanilije 

Priprema:
- Sve sastojke stavite u blender i blendajte minutu, dvije.
- Kremu premažite po beze kori i pospite svježim kupinama!

I evo, priznajem, ovo mi je bolje od kombinacije Pavlove sa šlagom.


Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu

Tamara Sudić




Povezani sadržaj