Izvana je hrskava, pucketava, iznutra lagana i pjenasta, pa tu i tamo kod nekog zagriza lagano ljepljiva...
Osmislio ju je chef sa Novog Zelanda, u čast ruske balerine Anne Pavlove, koja je Novi Zeland posjetila u sklopu svoje svjetske turneje 1926.g., te je po njoj i dobila ime.
Spada u proljetno-ljetne deserte, međutim sve više se može susresti tokom cijele godine kao neizostavni dio raznih zabava, obzirom na njezinu jednostavnost i brzinu izvedbe s jedne, te finoću okusa i izgleda s druge strane.
Ovaj desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Recept
Kora:
- 4 bjelanjka
- 220 g šećera
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žličica octa
Krema:
- 4 dl slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
- višnje u rumu
- tamna čokolada
Postupak
Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić
Kora:
- Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva.
- Na pek papiru iscrtajte dva kruga promjera 18 cm.
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, te postepeno dodavajte šećer, ekstrakt vanilije, i na kraju ocat.
- Dobro sve izmiksajte, dok smjesa ne postane jednolična i čvrsta.
- Žlicom istresite smjesu u krugove (sredinu malo stisnete, tako da su vam rubovi pavlove viši, kako bi krema fino ispunila unutrašnjost pavlove).
- Sušite kore kore cca 60 minuta.
- Ostavite u pećnici da se skroz ohlade.
Krema:
- Slatko vrhnje sa šećerom istucite u čvrsti šlag.
- Višnje dobro natopite u rumu.
- Čokoladu narežite na male listiće (za posipati).
Slaganje:
- Dobro ohlađenu koru ispunite kremom, po površini dodajte višnje s rumom i posipajte čokoladom.
Uživajte u ovoj divoti...
Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!
Tihana Topčić