Kuham i snimam

Objavljeno 04.12.2015.

Mufastični medenjaci

Svake godine za Božić radim medenjake, neke za jelo, neke za ukrašavanje božićne jelke. Medenjaci su meni pravi božićni kolač. Sadrže sve mirise koje me asociraju na blagdane, miris koji ispuni dom čini me sretnom i zato ne propuštam priliku za izradu ovih kolačića.


No, uvijek se dogodi da mi ostane šaka tijesta koju mi se na koncu više niti ne da valjati. Onda je nadobudno spremim u škrinju jer kao trebat će mi i tako nestane ta kuglica u dubinama hladnjaka do trena dok ne kremen čistiti!

Već sam vam spomenula kako sam živjela u Skandinaviji i od tamo sam donijela puno novih jela. Ovaj recept nije novo jelo, ali je maštovit po pitanju upravo tog ostatka tijesta za medenjake! Stoga evo vam malo drugačiji muffini:

Sastojci

Najprije pripremite:
250g tijesta za medenjake (ako nemate već unaprijed zamrznuto, stavite ga u zamrzivač)

Kad se tijesto zamrzne krenite u izradu:

100g nesmrznutog tijesta za medenjake
250g maslaca
225g šećera
5 jaja
250g brašna
1 žlica burbon vanilin šećera
1 žličica praška za pecivo


Pročitaj još recepata od blogerice Ane Zlodi


POSIP:
250g smrznutog tijesta za medenjake
šećer
maslac

Za ukrašavanje:
Royal iceing (bjelanjak i šećer u prahu)

Priprema

U posudu miksera stavite maslac i šećer i miksajte dok ne postane pjenasta i mekana tekstura. Dodajte jaje po jaje neprestano miksajući. Pomiješajte prašak za pecivo, vanilija šećer i brašno. Dodajte u smjesu i dobro izmiješajte. Nesmrznuti dio tijesta za medenjake natrgajte u manje komadiće i dodajte u smjesu. Smjesu podijelite u kalupe zamafine (do 2/3 kalupa).

Smrznuti dio tijesta naribajte u posudu i dodajte mu šećer i maslac. Napravite crumble, rahli posip i raspodijelite ga po kalupima. Pecite 25 minuta na 180°C. Kad se ohlade, ukrasite royal iceingom :).

Sretni blagdani! 

Potražite me na Facebooku: Bez muke do nauke!

Ana Zlodi




Povezani sadržaj