No, uvijek se dogodi da mi ostane šaka tijesta koju mi se na koncu više niti ne da valjati. Onda je nadobudno spremim u škrinju jer kao trebat će mi i tako nestane ta kuglica u dubinama hladnjaka do trena dok ne kremen čistiti!
Već sam vam spomenula kako sam živjela u Skandinaviji i od tamo sam donijela puno novih jela. Ovaj recept nije novo jelo, ali je maštovit po pitanju upravo tog ostatka tijesta za medenjake! Stoga evo vam malo drugačiji muffini:
Sastojci
Najprije pripremite:
250g tijesta za medenjake (ako nemate već unaprijed zamrznuto, stavite ga u zamrzivač)
Kad se tijesto zamrzne krenite u izradu:
100g nesmrznutog tijesta za medenjake
250g maslaca
225g šećera
5 jaja
250g brašna
1 žlica burbon vanilin šećera
1 žličica praška za pecivo
Pročitaj još recepata od blogerice Ane Zlodi
POSIP:
250g smrznutog tijesta za medenjake
šećer
maslac
Za ukrašavanje:
Royal iceing (bjelanjak i šećer u prahu)
Priprema
U posudu miksera stavite maslac i šećer i miksajte dok ne postane pjenasta i mekana tekstura. Dodajte jaje po jaje neprestano miksajući. Pomiješajte prašak za pecivo, vanilija šećer i brašno. Dodajte u smjesu i dobro izmiješajte. Nesmrznuti dio tijesta za medenjake natrgajte u manje komadiće i dodajte u smjesu. Smjesu podijelite u kalupe zamafine (do 2/3 kalupa).
Smrznuti dio tijesta naribajte u posudu i dodajte mu šećer i maslac. Napravite crumble, rahli posip i raspodijelite ga po kalupima. Pecite 25 minuta na 180°C. Kad se ohlade, ukrasite royal iceingom :).
Sretni blagdani!
Potražite me na Facebooku: Bez muke do nauke!
Ana Zlodi