Kuham i snimam

Objavljeno 05.02.2016.

Mini pite s kremom od cimeta i đumbira

Ukoliko ste ljubitelji cimeta i đumbira, a još uz to volite pite onda je ovo pravi recept za vas. Odvojite malo vremena i napravite si najukusniju pitu ikad!

Recept:
- 100 g oštrog brašna
- 100 g šećera
- 1/2 žličice soli
- 100 g hladnog maslaca


- 2 šalice mlijeka
- 1 žličica cimeta ili 2 štapića
- 3 zvijezde anisa
- 1 žličica narezanog na veće komadiće đumbira
- 2 žlice oštrog brašna
- 2 žlice kukuruznog brašna

Postupak:
- U blenderu usitniti brašno, šećer, sol i maslac 
- Prstima smjesu utisnuti u maslacem premazane kalupiće
- Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu i peći cca 15 min na 180 C
- Za to vrijeme na laganoj vatri kuhati mlijeko ca cimetom, anisom i đumbirom
- U drugoj posudi pjenjačom izraditi jaja sa šećerom i brašnom
- Kad je mlijeko zakuhalo, izliti manju količinu u jaja i sve dobro izmiješati
- Sve skupa vratiti u mlijeko i kuhati dok se ne dobije kremasta smjesa
- Kad su se kore ohladile, žlicom uliti kremu i posipati cimetom, ostaviti da se sve skupa ohladi na sobnoj temp
- Staviti u hladnjak na još 2 sata da se krema stisne

Dobar tek!

Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!

Tihana Topčić





Povezani sadržaj



Komentiraj



Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.