Kuham i snimam

Objavljeno 25.02.2016.

Mille-feuille - kad ti se jede nešto slatko i na brzinu

Da li se i vama dogodi da nedjeljom poslije ručka jako želite nešto slatko uz popodnevnu kavu? Koliko često spremite neki kolač ili ste kao i ja redovni u pripremi nedjeljnog kolača? Iako palačinke su najbolji izbor brzog deserta za većinu, kod mene to tako ne ide! Za ovaj vikend preporučujem vam probati Mille Feuille!

Zamislite samo lice svoje svekrve kada joj kažete da ste spremile ovaj kolač!!! A zapravo je jako jednostavan, dobro ... barem u mojoj verziji.

Za kolač vam treba:
1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta, već izvaljanog.
1 vrećica pudinga od vanilije
6 žlica šećera + za posipavanje
400ml mlijeka
400ml slatkog vrhnja
mahuna vanilije ili ekstrakt vanilije
voće po želji (jagode, maline, borovnice..)
šećer u prahu za dekoraciju 

Priprema

Uključite pećnicu na 200°C i pripremite dva pleha iste veličine. Odrežite dva komada papira za pečenje kojima ćete prekriti lisnato tijesto. Stavite papir na pleh, na njega tijesto, kistom premažite lagano tijesto vodom i posipajte šećerom.

Poklopite drugim listom papira i drugim plehom pa stavite peći 10 min. Nakon toga okrenite tijesto, posipajte drugu stranu šećerom i pecite još 10 minuta. Kada se pečeno po dužini izrežite 3 jednake trake. Trake izrežite u jednake pravokutnike. Ostavite da se ohladi.

Pročitaj još recepata od blogerice Ane Zlodi


Puding istresite u vrećicu i dodajte mu 6 žlica šećera. Pomiješajte s malo mlijeka, a ostatak stavite u lonac i na vatru da zakuha (ako koristite mahunu, stavite je kuhati u mlijeko pa prije nego ukuhate puding izvadite mahunu, ako koristite ekstrakt pomiješajte ga s pudingom prije nego ukuhate u mlijeko).

Ukuhajte puding kao što bi to i inače napravile. Skuhani puding prebacite u posudu i na vrh stavite prozirnu foliju pa ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje utucite u šlag, metlicama zatim izmiksajte ohlađeni puding pa malo po malo dodajte šlag i napravite kremu. 

Slaganje:
Kora / krema / kora / krema / kora, a po želji između stavite komadiće voća. Zadnju koru posipajte šećerom u prahu. 

Potražite me na Facebooku: Bez muke do nauke!

Ana Zlodi





Povezani sadržaj



Komentiraj



Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.