Kuham i snimam

Objavljeno 15.12.2015.

Lisnate slane kiflice

Recept za ove kiflice malo je drugačiji od onoga što ste naviknuli, ali je jako dobar i sigurno će vam se svidjeti i postati vaš izbor broj 1.


Sastojci

1 kocka kvasca
1 dcl mlijeka
1 žličica šećera
1 žličica brašna
Sve zamješat da se diže

Ostali sastojci:
1 kg brašna (mekog)
500 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
1 žlica soli
4 žlice ulja
2 kom jaja + 1 bjelanjak
250 gr margarina

Priprema

- Prije početka rada, margarin staviti u duboko zamrzavanje.
- Zamjesiti tjesto od svih sastojaka i staviti ga na toplo da se diže!
- Kad je tjesto naraslo,istresti ga na radnu površinu, premjesiti ga i podijeliti na tri komada.
- Prvi komad razviti oklagijom  u krug promjera oko 26 cm.
- Izvaditi margarin iz zamrzivača i jednu trećinu margarina naribati na to tijesto.

- Zatim razviti drugi komad, staviti na onaj prvi i opet odozgor naribati drugu trećinu margar.
- Treći komad tjesta razviti i staviti na ona dva kruga. Odozgor naribati ostatak margarina.
- Sada to sve skupa zarolati u jednu štrucu. 

- Ostaviti tjesto da odstoji 15 minuta. Nakon toga tijesto izrežite na 5 dijelova.
- Svaki dio rastanjiti u krug. Izrezati taj krug na 12 dijelova-trokuta. 
- Motati kiflice od šireg dijela prema vrhu.

- Premazati ih izrađenim žumanjkom i posipati sa sjemenkama po želji (sezam, lan, mak...).
- Peći na temperauri 180 C dok lijepo zarumene.

*Po želji kiflice može puniti sa sirom, šunkom...

Neda Radovanović




Povezani sadržaj