Kuham i snimam

Objavljeno 16.10.2015.

Limun pita

Ovo je tako bezobrazno fino! Ako volite ne preslatko, kiselkasto, lagano, da se topi u ustima, da svakim zalogajem želite još, onda je ovo kolač za vas!


Jednostavno ne možete stati... to se meni događa svaki puta kada ga napravim. A radim ga često, obzirom da ova pita spada među mojih prvih pet slastica. Nadam se da ćete ju isprobati...

Recept

Tijesto:                    
210 g oštrog brašna
50 g šećera u prahu
prstohvat soli
125 g maslaca
1 jaje

Krema:
3 veća jaja
3 limuna (sok i korica)
125 g šećera
50 g maslaca
2 vanilin šećera
Šaum:                                                     
4 bjelanjka
100 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli

Postupak

Tijesto:
- U prosijanu mješavinu brašna, šećera i soli dodamo omekšali maslac i jaje te umijesmo tijesto.
- Napravljeno tijesto umotamo u foliju i stavimo u hladnjak na 30 minuta. 
- Tijesto razvaljamo, te ga stavimo u namašćeni i pobrašnjeni kalup za pite, vilicom izbodemo na više mjesta, te ga ponovo vratimo u hladnjak na još 30 minuta.
- Pečemo u pećnici na cca 190 stupnjeva cca 15 minuta.

Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić


Krema:
- U zdjelu stavimo jaja, šećer, vanilin šećer te sve zajedno dobro izmutimo.
- Dodamo sok od limuna, promiješamo, te smjesu kuhamo na pari cca 15tak minuta, dok se ne zgusne.
- Maknemo s vatre, te dodamo maslac i koricu limuna, i miješamo dok se maslac ne otopi.
- Takvu kremu od limuna izlijemo u kalup na tijesto.
- Vratimo u pećnicu na cca 170 stupnjeva cca 15 tak minuta.

Šaum:
- Bjelanjke, šećer i sol izradimo u čvrsti snijeg.
- Snijeg rasporedimo lagano žlicom po kremi od limuna.
- Sve zajedno opet vratimo u pećnicu na cca 170 stupnjeva još 10-15 minuta dok šaum lagano ne porumeni.

Dobar tek!

Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!

Tihana Topčić




Povezani sadržaj