Kuham i snimam

Objavljeno 28.10.2017.

Kuglof s čarobnom kombinacijom okusa

Kuglof je fantastičan izbor deserta, prije svega jer ga je moguće kombinirati sa mnoštvom okusa koje volite. Ovog puta sam se odlučila za nezaobilaznu čokoladu u kombinaciji sa osvježavajućim šumskim voćem.


Za vikenda sam se odlučila napraviti kuglof u kombinaciji s čokoladom i šumskim voćem.

Sastojci:
- 350 g brašna
- 5 jaja
- 250g maslaca
- 150 g čokolade
- 1 vanili šećer
- 3 žlice ruma
- korica jednog limuna
- 1 prašak za pecivo
- 250 g šećera u prahu
- 5 žlica kiselog vrhnja
- 2 žlice mlijeka
- 300 g šumskog voća

Priprema:
- Izradite pjenasto margarin, šećer u prahu i vanili šećer.
- Nastavite dodavati jedno po jedno jaje.
- Zatim vrhnje, koricu limuna, rum te brašno i prašak za pecivo.
- 1/3 smjese odvojite i u nju ulite 2 žlice mlijeka i prethodno otopljenu čokoladu te izradite.
- U bijelu smjesu ručno umješajte šumsko voće.
- U namašteni kalup prvo ulite bijelu smjesu pa onda i tamnu.
- Prođite lagano (bez smješanja) kroz smjesu (ja sam koristila nožić za mazanje) kako bi presjek kuglofa bio ekektan.

Dobar tek!

Andrea




Povezani sadržaj