Kuham i snimam

Objavljeno 08.02.2019.

Kocke s rižom,čokoladom i kikirikijem

Što se tiče ovog deserta pa moram ga natipkati odmah jer je toliko dobar, a za pripremu vam treba možda 15-ak minuta. I ne treba vam hrpa sastojaka, nego samo 5!

Sastojci 

- 300 g kikiriki maslaca + 2 žlice za glazuru
- 50 g kokosovog ulja ili masti + 4 žličice za čokoladnu i kikiriki glazuru
- 100 g meda
- 150 g rižinih pahuljica ili ekspandirane riže (kupila sam ju u Mulleru)
- 200 g čokolade sa 70% kakaa


Postupak

- Kikiriki maslac, kokosovo ulje i med stavite na vatru i zagrijte. Neka kuha dvije - tri minute da se sve karamelizira, ali miješajte kako ne bi zagorilo. 
- Rižine pahuljice stavite u veliku posudu pa istresite tekuću smjesu. Dobro promiješajte i istresite u kalup na papir za pečenje kako bi bilo lakše vaditi kolač. 
- Otopite čokoladu s dvije žličice kokosovog ulja i prelijte preko podloge. 
- Zagrijte dvije žlice kikiriki maslaca i dvije žličice kokosovog ulja pa prelijte preko čokolade. 
- Drugim krajem noža (drškom) radite krugove po čokoladi i kikiriki maslacu kako bi se djelomično povezali i napravili uzorak na kolaču koji izgleda predobro, zar ne?

To je to. Kolač gotov i zagarantirano pojeden jako brzo. Najbolje ga je pripremiti možda navečer, ali ako ste nestrpljivi trebate pričekati barem sat vremena i možete ga rezati.

Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu.

Tamara Sudić





Povezani sadržaj



Komentiraj



Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.