Kuham i snimam

Objavljeno 28.01.2019.

Keksići s parmezanom i začinskim biljem

Jako davno sam vidjela keksiće na kojima su bili utisnuti listići biljaka i rekla sam da ću ih kad tad pokušati napraviti.

Iako možda izgleda komplicirano i dugotrajno, nije. Možda sve skupa traje oko pola sata (s pečenjem), a trebaju vam samo tri sastojka + svježe začinsko bilje!

Sastojci
110g maslaca
100g ribanog parmezana
160g bijelog glatkog brašna
Sol, papar

Svježe začinsko bilje (kopar,peršin,cvijet vlasca,bosiljak,ružmarin,kiselica)

Postupak
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Maslac neka bude sobne temperature, izrezan na kockice. Dodajte mu parmezan, brašno, sol i papar pa umijesite glatko tijesto. 
- Ako bude potrebno dodajte žlicu mlake vode da se sve poveže. 
- Papir za pečenje pobrašnite pa tijesto tanko razvaljajte na njemu. Koristeći okrugli rezač tijesta ili čašu, izrežite keksiće. 
- Slažite na pleh obložen papirom za pečenje. 
- Utisnite začinsko bilje u svaki keks. Dok se budu pekli keks i bilje će se povezati.

* Meni se kadulja pokazala najlošijom kombinacijom za sljubljivanje.
* Kopar,bosiljak i kiselica najboljom.

 Sve u svemu, svaki je lijep na svoj način.

- Pecite ih 7-10minuta ,ovisno o jačini pećnice.
- Ostavite ih da se ohlade na plehu pa pohranite u staklenku ili servirajte na tanjuru kao snack.


Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu.

Tamara Sudić





Povezani sadržaj



Komentiraj



Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.