Kuham i snimam

Objavljeno 19.08.2019.

Kako napraviti veganski sladoled bez laktoze i jaja

Evo jednog brzinskog recepta za super ukusan sladoled bez laktoze i secera. Ovi sastojci su poznati alergeni i sve više se izbjegavaju te zamjenjuju zdravijim alternativama, koje danas možemo nabaviti u gotovo svakoj trgovini zdrave hrane.

Sastojci (2 osobe)

- Jogurt od kokosa i soje - 2 kom
- Svježi ribiz - 1 šaka
- Kokosova krema (ne ulje), otopljena - 2 jušne žlice (može i bez ovog kokosa, ali neće biti tako kremasto)
- Komadići čokolade - po želji, ako volite okus kokosa i čokolade)
- Plava boja - ja sam koristila vegansku verziju bez aditiva, jer volim obojenu hranu, ali nije nužno da ide u recept. Moja je Magic Blue Color od Pureraw.de
- Javorov sirup - zasladiti po želji

Postupak

- Sve sastojke (osim čokolade) izblendati u blenderu. 
- U smjesu dodati komadiće čokolade i sve staviti u kalupe za sladoled te zamrznuti 2,3 sata. 
- Servirati.

Još praktičnih savjeta potražite na: 

 Helena Malogorski





Povezani sadržaj



Komentiraj



Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.