Kuham i snimam

Objavljeno 11.11.2015.

Ideja za jesenski doručak blogerice Domaćice

Doručak je najvažniji obrok u danu kada tijelo opskrbljujemo s 20 % dnevnog unosa hrane, a s tom je činjenicom dobro upoznata i blogerica Domaćica (Sanja Mijac), koja je u suradnji s brandom voćnih sokova Juicy kreirala idealan recept za hranjivi doručak u ove jesenske dane.


Sanja Mijac kreirala savršen recept za muffine od bundeve uz čašu Juicy 100% naranče

Doručak je najvažniji obrok u danu kada tijelo opskrbljujemo s 20 % dnevnog unosa hrane. S tom je činjenicom dobro upoznata i blogerica Domaćica (Sanja Mijac) koja je u suradnji s brandom voćnih sokova Juicy kreirala idealan recept za hranjivi doručak.

Korištenje sezonskih namirnica uvijek je dobar odabir u pripremi jela, stoga je za ovu priliku Domaćica osmislila muffine s bundevom i jabukama koji su jednostavni za pripremu, a neće im moći odoljeti nijedan član obitelji. 

Važno je znati kako su 100 % voćni sokovi sastavni dio zdravog doručka jer sadrže potrebne vitamine, minerale i antioksidanse, posebno vitamin C, folnu kiselinu i kalij. Baš zato je blogerica Domaćica sa sočnim muffinima sljubila čašu soka Juicy 100 % naranča koji ne sadrži umjetna bojila, aditive ni dodani šećer, već samo onaj koji se već nalazi u voću.
Kako bi muffini bili što ukusniji, dobro je primijeniti savjete Domaćice uz koje će se odmah primijetiti razlika i poslužiti ih uz čašu soka Juicy 100 % naranča. Dobar tek! 

Savjeti blogerice Domaćice: 
- Ako želite intenzivniji okus bundeve, prethodno je ispecite u pećnici.
- Kada koristite bundevu u slasticama, obavezno je prvo ohladite. 
- Bundevu možete termički pripremiti i unaprijed. Bez obzira na to je li pečena ili kuhana, bundeva u hladnjaku može stajati nekoliko dana.  

RECEPT

Sastojci za 24 muffina s bundevom i jabukama:
- 250 g pirea od bundeve
- 3 jaja
- 170 g šećera
- 50 ml ulja
- 50 ml mlijeka
- 300 g pirova brašna 
- 1 prašak za pecivo 
- 1 žličica začina za medenjake 
- 3 jabuke

Priprema
Ogulite bundevu, narežite ju na kockice i skuhajte pire koji prije uporabe ohladite. Pećnicu upalite na 180 °C i ostavite da se ugrije. U kalup za muffine stavite košarice. Pjenasto umutite jaja i postepeno dodajte šećer. Umućenim jajima dodajte mlijeko i ulje. Zatim im dodajte brašno, prašak za pecivo, začine po želji i na kraju ohlađeni pire od bundeve. Sve zajedno miješajte dok se ne spoji. Naribajte jabuke i pošećerite ih ako želite. Kalupe napunite do 3/4, a na vrh svakog muffina stavite malo jabuka. Nakon toga ih stavite peći na oko 20 minuta. 

PR članak




Povezani sadržaj