Kuham i snimam

Objavljeno 18.11.2015.

Goran Ivanišević ispekao svoje prve palačinke

Suradnja Juicyja i poznate blogerice Domaćice, Sanje Mijac nastavlja se u vidu popularizacije doručka kao najvažnijeg obroka u danu te važnosti konzumacije prirodnih sokova kao neizostavnog elementa svakog zdravog doručka. Domaćica je kreirala novi recept, palačinke na američki način s jabukama, cimetom i orasima koje su odličan odabir za hranjiv obrok, a pripremaju se vrlo jednostavno u što se osobno uvjerio i teniski as Goran Ivanišević.


'Iako u kuhinji i nisam baš neki virtuoz, moram priznati kako je priprema palačinki prema receptu Domaćice išla vrlo glatko. S obzirom da sam sportaš, doručak je uvijek bio najvažniji obrok u mom danu te sam stvorio naviku bez koje više ne funkcioniram. Moj doručak svakoga dana sadrži i potrebne vitamine, minerale i antioksidanse, jer konzumiram Juicy 100 % sokove. Otkrit ću vam i koji je moj favorit - bez razmišljanja to je 100% jabuka!'

Prema preporuci Domaćica, jesenske palačinke najbolje je poslužiti uz sok Juicy 100 % jabuka koji ne sadrži umjetna bojila, aditive niti dodani šećer, već samo šećer koji se prirodno nalazi u voću.

Palačinke s jabukama i cimetom

Sastojci za 15 manjih palačinki s jabukama i cimetom:
- 1 cijelo jaje
- 2 dcl mlijeka
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta 
- 50 g šećera (bijeli, smeđi)
- 200 g glatkog brašna 
- 2 jabuke

Priprema
Jaje i mlijeko umutite pjenjačom pa dodajte prašak za pecivo, cimet, šećer i brašno. Spojite pjenjačom sve sastojke, kako ne bi bilo grudica. Jabuke ogulite pa naribajte u smjesu uz pomoć krupnog ribeža. Pomiješajte sve sastojke zajedno u jednu homogenu smjesu. Tavu dobro zagrijte, premažite uljem, a uz pomoć male šeflje na zagrijanu tavu vadite palačinke promjera otprilike 8 cm. Palačinke pecite na umjerenoj, ne prejakoj vatri sa svake strane oko 1 minute. Poslužite ih s malo meda i mljevenih oraha te uz čašu Juicy 100 % jabuke! 


PR članak




Povezani sadržaj