Kuham i snimam

Objavljeno 30.10.2019.

Gigner Kisses

Savršeno meko tijesto koje se topi u ustima. Đumbir, cimet, korijander, muškatni oraščić i klinčić su u odličnim omjerima. Prevladava đumbir s cimetom jer sam toga stavila dodatno uz Harissa mješavinu. Uz kremu su tri vrste dodatnog punjena. Pekmez od naranče, višnje i karamele.

Đumbir, cimet, korijander, muškatni oraščić i klinčić su u odličnim omjerima. Prevladava đumbir s cimetom jer sam toga stavila dodatno uz Harissa mješavinu.

Krema od pirea bundeve, meda, ricotta i mascarpone sira, vrhnja za šlag i žličicom čistog zlata ako pitate mene, pastom od vanilije.

Znam koliko je teško doći do nje i zamjena uvijek može biti jedna ili dvije mahune vanilije. Jer to zaista mijenja cijelu priču, na to ne možete ostati ravnodušni. Opet, vanilija je nešto što osobno zaista cijenim i definitivno ulazi u onaj neki moj ludi spisak luksuza. A i lijepo je imati strinu u Americi, što da vam kažem.

Zamjena može biti i jedna burbon vanilija Dr. Oetkera, mislim da je cijenom nekako najpovoljnija, a zaista je jako fina.

Uz kremu su tri vrste dodatnog punjena. Pekmez od naranče, višnje i karamele. 

Sastojci za Gingere

- 80 g omekšalog maslaca
- 60 g kokosovog šećera
- Pola žličice paste od đumbira (blendani ušećereni đumbir), možete staviti i dobar prstohvat đumbira u prahu 
- 1 jaje
- 130 g brašna
- Pola žličice cimeta
- Malo više od pola žličice Pumpkin Spice mješavine 
- Prstohvat soli
- Pola žličice praška za pecivo
- Pola žličice sode bikarbone
- 60 ml mlijeka + žličica limunovog soka

Postupak

- U mlijeko stavite žličicu limunovog soka kako bi dobili mlaćenicu. 
- Svi sastojci za Gingere trebaju biti sobne temperature. 
- Maslac miksajte sa šećerom i đumbirovom pastom (ako koristite suhi, stavite ga sa suhim sastojcima) dok ne pobijeli. - Dodajte med pa nakon njega jaje i samo sjedinite jedno s drugim. 
- Sve suhe sastojke osim sode bikarbone prosijte u zdjelu s tekućim sastojcima. 
- Promiješajte samo kako bi sve skupa sjedinili. 
- Dodajte mlijeko s limunovim sokom u kojeg ste stavili sodu bikarbonu, promiješajte i ostavite 15 minuta pokriveno u zdjeli. - Do tada napravite kremu.

Krema i punjenje

- 50 g mascarpone sira
- 70 g pirea od bundeve
- 100 g ricotta sira
- 2 žličice meda
- 1 žličica paste od vanilije ili mahuna vanilije
- 180 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)

Postupak

Sve sastojke stavite u zdjelu za miksanje izravno iz hladnjaka. Stavite kremu u hladnjak dok pečete Gingere.

Pećnicu zagrijati na 200° C. Smjesu od Gingera stavite u slastičarsku vrećicu pa istisnite manje krugove na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Keksi se prošire tijekom pečenja pa napravite malo veći razmak. Ja sam ih pekla u dvije ture. Prvi put sam radila veće kekse pa sam dobila 7 Gingera kad sam ih spojila. Drugi put sam željela malo manje pa sam dobila njih 14. Pokušajte pa nađite neku svoju mjeru jer ove ćete kekse htjeti napraviti više od jednog puta.

Pecite točno 4 minute i ostavite da se hlade na tepsiji. Nakon hlađenja, nađite dva keksa koji su iste veličine jer će vam taj drugi biti poklopac. Punite ih kremom pomoću slastičarske vrećice s uzorkom po želji. Mene ovaj nastavak podsjeća na latice i jako ga volim. Kremu istisnite samo po rubu keksa ostavljajući malu rupicu u sredini za pekmez ili karamelu.


Poklopite drugom polovicom keksa i pospite vanilin šećerom u prahu. 

Držite u hladnjaku, ali izvadite malo ranije prije nego ih želite jesti. Meni su bolji na sobnoj temperaturi. Dobar tek!

Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu

Tamara Sudić





Povezani sadržaj



Komentiraj



Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.