Kuham i snimam

Objavljeno 08.11.2015.

Fritule s jogurtom (još boljeg okusa)

Slobodno, bez ikakve lažne skromnosti mogu reći da imam najbolji recept za fritule ikad! Toliko je dobar da sam dobila zabranu raditi ih, jer svi odu doma s par kila viška. Jednostavno ih ne možete prestat jest.


Recept je malo drugačiji vjerovatno od onih na kakve ste naviknuli, jer u njega ide i jogurt, koji daje bolji, lakši, podatniji okus. I uopće, ali uopće, nisu masne. 

Recept

400 ml čvrstog jogurta (2 kom)
4 jaja
80 g šećera
2 vanilin šećera
2 praška za pecivo
600 g glatkog brašna
60 ml ruma
ulje za prženje
šećer u prahu
Od ove količine ispadne stvarno puno fritulica, cca 100-tinjak kom ( ja ih radim manje, ne kao one što ih prodaju u centru, jer volim da mi je jedna jedan zalogaj, a i totalno slatko izgledaju, onak male, bucmaste).

Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić


Postupak

- Jaja umutimo, te dodamo šećer, vanilin šećer, jogurt i rum i sve dobro izmiješamo.
- Pjenjačom u smjesu polako dodajemo mješavinu brašna i praška za pecivo.
- Miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Dobivenu smjesu pokrijemo tanjurom na cca 15 tak minuta.
- Ulje dobro zagrijemo (fritulice trebaju plivati u ulju), ulje mora biti vruće da vam fritule ne bi upile višak ulja.
- Fritule oblikujemo sa dvije žličice (jednu umočimo u ulje, zagrabimo malo smjese, te pomoću druge žličice smjesu gurnemo u vruće ulje).
- Fritule pržimo dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju.
- Izvadimo ih na kuhinjski papir i po želji pospemo šećerom u prahu ili cimetom .
- U smjesu možete dodati i cvebe iliti grožđice.

Uživajte prožimajući divne okuse...

Dobar tek!

Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!

Tihana Topčić




Povezani sadržaj