Kuham i snimam

Objavljeno 16.07.2019.

Domaći sladoled od lubenice i bazge

Kombinacija je odlična, a vrijeme koje će vam priprema oduzeti (ako imate spremnu lubenicu) je zanemarivo!


Pola lubenice sam očistila, isjeckala na kockice i spremila u zamrzivač. To uvijek radim ljeti jer obožavamo sok od lubenice koji se pripremi za čas. 

Jučer sam ipak smiksala brzi "sladoled" jer sam željela vidjeti kako funkcioniraju lubenica i bazga. 

Za 4 sladoleda trebat će vam:
- 2 cvijeta sušene bazge
- 200 ml vode 
- 200 g lubenice (može biti i svježa)
- Sok jedne limete 
- Sirup od bazge (za zasladiti ako bude potrebno)
- 2 žlice chia sjemenki 


Priprema:
- Cvjetove bazge prelijte kipućom vodom i ostavite da se ohladi. 
- Stavite u blender, dodajte sok limete, lubenicu, sirup od bazge (po ukusu, ali ne treba previše ako je lubenica jako slatka, ja sam dodala možda žličicu). Sve izblendajte. 
- Dodajte chia sjemenke, izlijte u kalupe za sladoled i stavite sat vremena u zamrzivač. 
- Dodajte štapiće u sladoled pa vratite u zamrzivač još dva sata. 

Nakon toga uživajte u ovom ledenom osvježenju!


Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu

Tamara Sudić




Povezani sadržaj