Kuham i snimam

Objavljeno 18.02.2019.

Crepes s jajima,kozjim sirom, blitvom i šunkom

Od kad kupujem kozje mlijeko i pravim sir od njega, ostane mi dosta sirutke. Meni je ona jako ukusna za piti pa ju konzumiram i tako, ali sam počela češće praviti palačinke pa umjesto mlijeka i mineralne koristim kozju sirutku.


Sastojci za palačinke :

- 250 g brašna (ovdje sam stavila 200 g bijelog i 50 g heljdinog)
- 2 jaja
- 500ml kozje sirutke + 100ml kasnije jer će se smjesa zgusnuti stajanjem. Ako pečete odmah može i 500ml
- Dobar prstohvat soli

Sve sastojke sjediniti. Ja većinom smjesu napravim odmah ujutro jer je bolja kada odstoji (mamin savjet,iako se sada ne mogu sjetiti zašto je kao takva bolja). Osobno palačinke pečem na malo kokosovog ulja.

Punjenje za palačinke :
- Blitva
- Šunka ili pršut
- Jaja
- Svježi kozji sir
- Maslac
- Sol, papar
- Kopar, bosiljak, vlasac
- Grčki jogurt


Postupak:

- Na veliki protvan stavite masni papir i malo ga premažite maslacem ili maslinovim uljem. 
- Stavite palačinku, na nju stavite šaku grubo sjeckane blitve, namrvite kozji sir, sve posolite i popaprite pa stavite na to mali komadić maslaca. 
- Šunku narežite na tanke fete pa ju prebacite preko blitve i sira. Napravite u sredini smjese malu udubinu pa u nju razbijte jedno jaje. 
- Presavijte svaki kraj palačinke kako nadjev ne bi izašao van. Pritisnite ih jer će se neke uporno odmotavati. Ja sam ih slagala jednu do druge pa nisu imale kuda više.
- Malo posolite jaje i stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, ne dulje od 10 minuta. 
- Najbolje peći 5 minuta možda i ostaviti još par minuta u ugašenoj pećnici.
-  Palačinke pospite vlascem, bosiljkom i koprom i poslužite uz grčki jogurt. 

 Želim vam dobar tek!

Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu.

Tamara Sudić




Povezani sadržaj