Kuham i snimam

Objavljeno 04.12.2015.

Čovječuljci od đumbira i papra

Uz ove kekse cijeli dom miriši na Božić... ja ih obožavam...

Recept

3/4 šalice oštrog brašna          
3/4 žličice sode bikarbone
3/4 šalice maslaca
1 žličica mljevenog đumbira
1 žličica mljevenog cimeta
1/2 žličice mljevenog klinčića
1/2 žličice muškatnog oraščića
1/4 žličice mljevenog crnog papra
1/2 žličice soli
1 jaje
1/2 šalice sirupa od agave

Priprema

- U posudu staviti brašno, sodu bikarbonu i začine i sve dobro promiješamo.
- U drugu posudu stavimo maslac, jaje i agavin sirup i mikserom izmiksamo.
- Spojimo obje smjese i zamijesmo tijesto.
- Tijesto omotamo folijom i stavimo u hladnjak na sat vremena (makar može i preko noći).
- Tijesto razvaljamo na pola centimetra debljine i raznim kalupimo izrezujemo željene oblike.
- Dobivene oblike stavljamo na masni papir.
- Pečemo na 180 C cca 10-tak minuta.
- Ostavimo da se rashlade par minuta.
- Ukoliko želite možete ih i ukrasiti glazurom (oči, gumbi, odjeća...)

Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić


Glazura za ukrašavanje:
1 bjelanjak
1/2 žličice limunovog soka
1 i 3/4 šalice šećera u prahu

Mikserom izmiksajte sve sastojke u čvršću glazuru.

Dobar tek!

Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!

Tihana Topčić





Povezani sadržaj



Komentiraj



Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.