Kuham i snimam

Objavljeno 01.03.2019.

Čokoladne kocke s jagodama i kikirikijem

Čokolada i jagode baš nekako idu jedno s drugim. Ali im odlično pristaje i kikiriki. Ovo je brzinski recept, ali okusom to nikako ne pokazuje.

Sastojci

- 110g kokosovog ulja ili kokosove masti
- 70g kakaa
- 200g maslaca od kikirikija s komadićima kikirikija
- 120g meda
- Žličica vanilije
- 200-300g jagoda
- 3 ili 4 kockice čokolade ukoliko želite otopljenu čokoladu prešpricati po jagodama

Postupak

- Na laganoj vatri stavite kokosovo ulje ili mast da se otopi. Dodajte prosijani kakao, maslac od kikirikija, med i vaniliju i sve skupa kratko sjedinite. 
- Za ovo vam treba stvarno mali kalup ako želite da kocke budu visoke. Ja ga nemam pa sam malo improvizirala.
- U kalup stavite papir za pečenje pa istresite smjesu. Na nju slažite cijele ili polovice jagoda. 
- Otopite malo čokolade i pošpricajte po jagodama. 
- Ostavite minimalno dva sata u hladnjaku kako bi se dobro ohladilo. 
- Režite na male kocke i pokušajte ne pojesti sve.


* Ako nemate mali kalup (dimenzija otprilike 20*10cm), a imate dječje kockice za slaganje iskoristite njih. U tom mi je trenutku to bilo na vidiku i odlično su poslužile da svoj kalup koji je 25*20cm pretvorim u 20*10cm. Jer su mi sve te kocke (sada mislim na kolač) nekako ljepše ako su više.


Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu.

Tamara Sudić





Povezani sadržaj



Komentiraj



Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.