Kuham i snimam

Objavljeno 13.11.2015.

Choco Cherry Kejk

Od pamtivijeka se zna da čokolada i višnje daju rajsku kombinaciju. I nisam fulala. Torta je prefiiiina! Sastoji se od dvije vrste čokolade, tamne i mliječne, koje na torti djeluju kao mousse, nadjeva od višanja s touchom cimeta, i sočnog opet čokoladnog biskvita.


Topi se u ustima. Jedna riječ je dovoljna, RAAAAAAJ! :)

Recept

Biskvit:
1 šalica smeđeg šećera      
1/2 šalice oštrog brašna
1/2 šalice glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1/2 šalice kakaa
1 jaje
1/2 šalice mlijeka
1/4 šalice ulja
1 vanilin šećer
1/4 šalice vrele vode

Nadjev od višanja:
1 staklenka višanja      
50 g šećera
40 g Gussnela
malo cimeta                            

Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić


Prva krema:
200 g tamne čokolade (što veći udio kakaa)
350 ml slatkog vrhnja

Druga krema:                              
200 g mliječne čokolade
350 ml slatkog vrhnja

Postupak

Biskvit:
- Promiješaj sve suhe sastojke u jednoj zdjeli, i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj.
- Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
- Dodati vrelu vodu, i izliti u kalup, premazan maslacem i krušnim mrvicama.
- Peći na 170 C cca 45 minuta.

Nadjev od višanja:               
- Ocijedite višnje.
- U sok od višanja umiješajte sve navedene sastojke i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu, u koju nakraju umiješate višnje.
- Prelijte preko biskvita.

Prva krema:
- Pripremite u zdjeli 200 g natrgane tamne čokolade.
- Slatko vrhnje prokuhajte (150 ml), i prelijte preko čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi.
- Istucite ostatak vrhnja u čvrsti snijeg, te postupno dodajte u otopljenu čokoladu.
- Prelijte na nadjev od višanja.
- Stavite u hladnjak na 30 minuta.

Druga krema:
- Sve isto kao kod prve kreme, samo sa mliječnom čokoladom.
- Zalijte po ohlađenom prvom sloju, te stavite u hladnjak da se ohladi.

Dobar tek!

Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!

Tihana Topčić




Povezani sadržaj