Kuham i snimam

Objavljeno 03.07.2015.

Borovnica - limun kejk

Obožavam ljeto ... obožavam plodove ljeta ... obožavam bobičasto voće ... obožavam deserte s bobičastim voćem ... obožavam borovnice! Ova torta/ kolač je strava! u pozitivnom smislu!


Kombinacija borovnica u kompotu prelivenog preko biskvita s borovnicama i preljeva od limuna je raj za nepce. Lagan, osvježavajući, kiselkast, ne presladak ... jedina mu je mana što ne možete stati na jednom komadu. Vuče vas po još, još, još ...

Recept:
3 šalice oštrog brašna
1 1/2 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
1 šalica maslaca, sobne temp
1 1/2 šalica šećera
2 žlice limunovog soka
3 jaja
1 šalica jogurta
korica 1 limuna
2 šalice borovnica

Preljev od limuna:
1 1/4 šalice šećera u prahu
2 žlice vode
1 žlica limunovog soka

Kompot od borovnica:
1 šalica borovnica
1 žlica vode
1/4 šalice šećera
1 žlica limunovog soka

Postupak:
- U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj zdjeli mikserom izradite maslac sa šećerom, dok ne dobijete kremastu smjesu.
- Dodajte limunov sok, jaja, koricu limuna i jogurt, te još cca 2 minute miksajte, da se svi sastojci sjedine.
- Pažljivo u smjesu umiješajte borovnice.
- Smjesu ulijte u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup.
- Pecite na 180 stupnjeva cca 30 minuta.

Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić


Preljev od limuna:
Pomiješajte šećer u prahu, vodu i limunov sok ne dobijete gustu glatku smjesu

Kompot od borovnica:
- U lonac stavite borovnice, vodu, šećer i limunov sok, te kuhajte na srednjoj vatri dok borovnice ne počnu puštati sok, oko 6 minuta.
- Kad se biskvit ohladi prelijte preljevom od limuna i kompotom od borovnica.

Dobar tek! 

Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!

Tinana Topčić




Povezani sadržaj