Recept:
3 šalice oštrog brašna
1 1/2 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
1 šalica maslaca, sobne temp
1 1/2 šalica šećera
2 žlice limunovog soka
3 jaja
1 šalica jogurta
korica 1 limuna
2 šalice borovnica
Preljev od limuna:
1 1/4 šalice šećera u prahu
2 žlice vode
1 žlica limunovog soka
Kompot od borovnica:
1 šalica borovnica
1 žlica vode
1/4 šalice šećera
1 žlica limunovog soka
Postupak:
- U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj zdjeli mikserom izradite maslac sa šećerom, dok ne dobijete kremastu smjesu.
- Dodajte limunov sok, jaja, koricu limuna i jogurt, te još cca 2 minute miksajte, da se svi sastojci sjedine.
- Pažljivo u smjesu umiješajte borovnice.
- Smjesu ulijte u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup.
- Pecite na 180 stupnjeva cca 30 minuta.
Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić
Preljev od limuna:
Pomiješajte šećer u prahu, vodu i limunov sok ne dobijete gustu glatku smjesu
Kompot od borovnica:
- U lonac stavite borovnice, vodu, šećer i limunov sok, te kuhajte na srednjoj vatri dok borovnice ne počnu puštati sok, oko 6 minuta.
- Kad se biskvit ohladi prelijte preljevom od limuna i kompotom od borovnica.
Dobar tek!
Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!
Tinana Topčić