Banane biskvitu daju takvu sočnost i mekoću, a kad mu se doda šumsko voće, dobije onaj kiselkasti "kick". Prefino! Idealan kolač za poslužiti ga uz popodnevni čaj ili kavu, a sočan ostaje i dva, tri dana nakon, tako da je idealan i za doručak uz čašu mlijeka (ako uspije ostati tolko dugo na životu).
Recept:
2 šalice oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
2 jaja
1 1/3 šalice šećera
2 zrele banane
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 šalice ulja
280 g šumskog voća
Preljev:
50 g šumskog voća
1 žlica vode
1 žlica šećera
Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić
Postupak:
- Pomiješajte sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol).
- U drugoj zdjeli jaja dobro razradimo sa šećerom, dodamo zgnječene banane, ekstrakt vanilije i ulje, sve dobro sjedinimo.
- U mokru smjesu dodajemo u par navrata mješavinu suhih sastojaka.
- Lagano umiješamo šumsko voće.
- Pečemo na 180 C cca 45 minuta.
Preljev:
- Na laganoj vatri prokuhamo šumsko voće, vodu i šećer (dok voće ne počne ispuštati svoj sok).
- Vruće prelijemo preko kuglofa.