Kuham i snimam

Objavljeno 05.12.2015.

Advent u Zagrebu! - ovogodišnja gastro ponuda

Stigao je prosinac, a sa njim i moj omiljeni događaj u gradu - Advent u Zagrebu! Iako dosadašnjih godina nije bilo loše (osim onog šatora na trgu kojeg sam toliko puta poželjela srušiti) ove godine zaista moram priznati da su se grad i organizatori potrudili i učinili grad posebnim ovih dana.


Osim klasične ponude koja nas nije zaobilazila svih ovih godina, veliki pomak ove godine napravili su sa Fuliranjem. Ove godine na dvije lokacije, iako mi je Tomićeva bila simaptična, moram priznati da im je preseljenje u Kurelčevu pun pogodak! Više kućica, više mjesta i odlična ponuda!

Pa krenimo redom ... kako bi sve pravovremeno obišli i vidjeli preporučam krenuti od glavnog kolodovora i Ledeni park. Štand VINO&INO nudi nezaobilazne kobasice, ali u njihovoj ponudi možete naći Mesnica 'Čučković' kobasice. Divljač je bio moj izbor i moram reći da su jako ukusne, jedino što zamjeram je što su malo debele pa ih je teško jesti u pecivu koje ide uz njih, ali jako su ukusne.

Od vina tamo sam uzela Trapan malvaziju, inače Trapan je jako zastupljen po kućicama. Nakon obilaska klizališta šetnjom dođete do Zrinjevca. Osim kućica sa suvenirima, od kojih su neki zaista fenomenalni, ima nekoliko kućica sa hranom i cugom. Okrugljak recimo nudi štrukle, a IKEA Hrvatska po prvi put na adventu nudi svoje nezaobilazne mesne kuglice i moj No1. cimet rolice, tople direktno iz pećnice. Naravno da nisam odoljela.

Tu sam probala i navodno originalan punč austrijskih skijališta, koji meni osobno je bio preblag, gotovo razvodnjen, ali ima potencijala (možda drugi put zatražim manje vode) - probalo se pečena jabuka i borovnica.

Sljedeća stanica bilo je Fuliranje u Kurelčevoj jer sam bila u potrazi za Germknödlima. Prve koje sam probala bile su Amélie. Iako možda nisu najbolje koje sam probala, jako su fine, sa dosta marmelade i umaka i maka i svega. Pored njih ima i kućica sa nazivom Schladnimg kod kojih su veće, ali imaju samo više tijesta ... zato moj glas ipak ide Amelie.

Sinoć je bila noć Rusije pa je kod njih bila prevelika gužva da išta probam, ali idem na popravak uskoro pa javim. Tu u Kurelčevoj ćete, po meni, naći najbolju gastro ponudu, ali i najveći izbor razne hrane.

Pročitaj još recepata od blogerice Ane Zlodi


Produžila sam dalje na Europski trg gdje i ove godine od 20:30 do 22:00 nude glazbeni program sa raznim izvođačima. Ovdje me privukla kućica Bistro 75 koji nude sendviče, a meni je nekako rostbeef zvučao jako ukusno ... iako je meso ukusno, po meni je previše pečeno, sam sendvič je prazan, sve zajedno bi moglo biti bolje!

I na posljetku ostao mi je sami trg. Ove godine skladno ukrašen, bez šatora napokon! Na samom ulazu pored Johan Franck, možete kušati stonske kamenice! Iako im je cijena narasla za 5 kn, još uvijek im ne mogu odoliti - umjesto 10, 15 kn za komad, ali svakako da ih ne smijete propustiti.

Nakon muvanja po trgu, otila sam do Tomićeve i shvatila da je tamo život nestao (nadam se da su sada stanari sretni!!!) pa preko Cvjetnog trga koji ne nudi ništa novog, vratila u Kurelčevu i do rougemarin.hr po njihove najbolje kobasice - i shvatila da ih ove godine ne nude... Ovim putem apeliram na upravu da to izmjene i vrate kobasice sa muškatnim oraščićem! 

No to me nije spriječilo da uzmem hot dog (jer ipak oni predstavljaju NY) sa karameliziranim lukom i prženom pancetom! WOW! Odlično je, dvije hrenovke u pecivu su me dotukle pa sam sve zalila njihovim kuhanim vinom, bijelo vino sa dodatkom bazge i cimeta! Fenomenalno!

Veselim se svim gostima i prijateljima koji mi dolaze ovih dana jer znam da ću imati prilike još obići i ostale kućice, znači... još se čitamo.

Potražite me na Facebooku: Bez muke do nauke!

Ana Zlodi




Povezani sadržaj