Kuham i snimam

Objavljeno 07.10.2015.

A što je danas za večeru?

Pitanje koje dobijem svaki dan (ili barem danima kad je suprug doma) i nakon što kažem što je za večeru čekam reakcije. Moj suprug je zapravo jednostavan čovjek koji će pojesti sve što mu spremim, ali ipak će reći za poneko jelo - nemoj to više kuhati.


Ili na moje pitanje što želiš danas jesti, odgovor bude - svejedno, a onda frkanje s nosom ne priznajem, jer hej, imao si priliku! No kako većinom gledam da preko tjedna obrok bude što prije, jer kasno dođemo s posla, a mrzim kuhanje danas za sutra, gledam da je to i ukusno i brzo spremljeno. 

Za početnike koji trebaju inspiraciju, a žele ukusno jesti, zdravo i raznovrsno, neka nabave Jamie Oliver Sve za 30 minuta kuharicu. Odlične ideje bez obzira na to što će vam možda trebati i više od 30 minuta!

Ovo je jedna klasična večera koja sadrži sve što moj suprug voli: meso, krumpir, slaninu, vrhnje, salatu, domaći ajvar! Meni je lako za spremiti nadam se da će i vama biti. 

Sastojci:

Prilog krumpir
6 krumpira rezani na četvrtine
Šaka sušene slanine (domaći špek) rezana na deblje komade
Jedno kiselo vrhnje
Sol, papar, gorušica (ja imam sve u zrnu pa meljem u mlincu)

U pekač stavite krumpir i začinite, dodate špek i vrhnje i sve promiješate. Prekrijete aluminijskom folijom koju na par mjesta probušite da para može izlaziti. Pećnicu zagrijte na 200°C (vrući zrak) i pecite tako cca 20 minuta (ili dok krumpir ne postane mekan. Zatim uklonite foliju i nastavite peći dok ne zarumeni.

Pročitaj još recepata od blogerice Ane Zlodi


Pileća prsa:
400 g pilećih prsa (ako nisu već narezana, prerežite ih na pola)
Sol, papar, chilli paprika, muškatni oraščić 
Maslinovo ulje
Mini šampinjoni

U posudi marinirajte piletinu. Šampinjone obrišite ubrusom i očistite. Zagrijte tavu i bacite šampinjone. Kad dobe boju, prelijte s marinadom i pecite dok ne budu skoro pa gotovi. Maknite šampinjone i u istoj tavi pecite piletinu, kad je piletina pri kraju dodajte šampinjone i dovršite prženje.

Salata:
Glavica iceberg salate
Mini rajčice
Bosiljak
Rikola
Sol, papar, maslinovo ulje, aromatični ocat

Salatu operite, natrgajte na komade, rajčicu narežite na kriške, dodajte listove bosiljka i začinite. Ako ste raspoloženi, naribajte grana padana sira!

I to je to. Ako je bio dobar i pohvalio jelo, na kraju dobije i pivo, u suprotnom ga mora sam uzeti!

Potražite me na Facebooku: Bez muke do nauke!

Ana Zlodi




Povezani sadržaj