Kuham i snimam

Kuham i snimam
Rižine tortice ili Chapssalddeok

Rižine tortice ili Chapssalddeok

Jedva sam čekala isprobati jela koja nudi novi koreanski restoran Cro.K. Nalazi se u samom centru grada, u neposrednoj blizini tržnice Dolac.

Pannacotta s borovnicama

Pannacotta s borovnicama

Panna Cotta (ili "kuhana krema") je talijanski desert. Karakterizira ga fina, glatka krema, rađena od kombinacije mlijeka, slatkog vrhnja, želatine, šećera ili meda i vanilije, ukrašena na razne načine, od svježeg voća do raznih voćnih coulisa, čokolade, karamele...

Kifleki

Kifleki

Kifleki... ne znam tko ih ne voli... bili slani ili slatki... Punjeni šunkom i sirom, ili samo pekmezom... a izvanredni su za ovo vrijeme piknika i roštilj! Užasno jednostavni za napraviti, a na kraju rezultat koji dobijete je takav da ćete se morati suzdržavati da ih ne pojedete odmah sve... A ima i nešto u tom miješenju tijesta... Odličan "stressrelief"! Preporučam!

Lješnjak sladoled torta

Lješnjak sladoled torta

Vruće nam je, ljeto je i vikend je … za sve koji vole sladoled od lješnjaka, ovo je idealni ljetni desert. Ako ste lijeni i ne pali vam se pećnica, ovu sladolednu tortu možete napraviti i bez pečenja sa kupljenim sladoledom, ali danas to nećemo. Danas radimo pravu, bez varanja!

Borovnica - limun kejk

Borovnica - limun kejk

Obožavam ljeto ... obožavam plodove ljeta ... obožavam bobičasto voće ... obožavam deserte s bobičastim voćem ... obožavam borovnice! Ova torta/ kolač je strava! u pozitivnom smislu!

Pavlova s višnjama

Pavlova s višnjama

Pavlova. Jednostavno je obožavam. Prekrasna mi je. Sviđa mi se ta perfektna imperfekcija. Tako je van svih pravila. Ali daleko od toga da nije i fina. Pogotovo za one koji vole slatko slatko.

Koreanska svečana večera

Koreanska svečana večera

Prije nekoliko dana imala sam gosta iz Koreje. Song putuje europom na način da spava kod nekog doma, ali ne da bi samo uštedio, već i da se poveže sa lokalnim ljudima u mjestu u koje dođe. Izmijenili smo iskustva, tradicijske običaje i naravno tradicionalnu hranu.

Mini čizike - 24 kolačića

Mini čizike - 24 kolačića

Ovi mini kolačići idealan su spoj kreme od vrhnja i kreme od ABC krem sira, a u kombinaciji s malinama, kupinama ili jagodama osvježavajući su desert za ljetne dane.

ChocoCayenneKejk s borovnicama

ChocoCayenneKejk s borovnicama

Ova bogata torta je savršen gluten free (bez brašna) desert za ekstremne ljubitelje tamne gorke čokolade. Ali i za one koji vole u tom slatkom osjetiti onaj ljuti "kick". Torta nema jedan glavni sastojak, već dva! Čokoladu i kajanski papar.

Imate neograničeno puno jagoda/malina/kupina - evo što s njima u ove ljetne dane!

Imate neograničeno puno jagoda/malina/kupina - evo što s njima u ove ljetne dane!

Imam u susjedstvu domaće jagode, susjed ih ne šprica i mogu reći da su eko uzgoj. 10 kuna mjerica, ali ako se najavite da želite veću količinu ili one manje lijepe za marmeladu - sve se može dogovoriti. Isto tako ako si date malo truda na društvenim mrežama ili forumima možete saznati gdje nabaviti domaće i eko voće pa imate cijelo ljeto što spremati.

45678 Sljedeća stranica »

Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.