Kuham i snimam

Kuham i snimam
Vijenac s makom

Vijenac s makom

Drži me taj mak u zadnje vrijeme. Začuđujće, jer inače nisam neki preveliki fan maka. Ako biram orahe ili mak, uvijek sam u timu oraha. Već neko vrijeme razmišljam da napravim buhtle, pa zašto da ne budu od maka.

Veganski sirovi 'cheesecake'

Veganski sirovi 'cheesecake'

Iako on nije od sira, ovaj sirovi veganski čiz oduševio je polaznike radionice čizeva bez pečenja u studiju Majstor kuhar. Veganstvo nije moj način ishrane, ali kako sam veliki gurman, uvijek sam željna probati nešto novo.

Maslac od badema

Maslac od badema

Obožavam bademe, općenito orašaste plodove, te bilo kakve proizvode od istih, pogotovo maslace. U dućanu su dosta skupi, a količinski slabi, pa sam odlučila napraviti sama "homemade" maslac od badema. Zašto ne?

Gastro jesen Zagreba!

Gastro jesen Zagreba!

Bez obzira na kalendar, možemo reći da je ljeto iza nas i da nam jesen trčećim korakom dolazi na vrata. Škola je počela, većina se vratila na posao i grad je ponovo u svojoj rutini ili barem to pokušava biti. Za mene sezona nije gotova, čak štoviše, tek počinje.

Klipići s bučinim sjemenkama i majonezom od zelenog papra

Klipići s bučinim sjemenkama i majonezom od zelenog papra

Ako se zaželite nečeg brzog, finog, kruhastog i super jednostavnog, sa laganim "spicy kickom", onda je ovo recept za vas! Ovoga puta sam ih obogatila Majonezom sa zelenim paprom.

Američke palačinke s lavandom

Američke palačinke s lavandom

Nešto tako jednostavno, a nikad prije nisam radila?! Palačinke! Da, palačinke, ali one američke, Pancakes, male, debele, savršeno okruglaste...

Rajčica u mojim staklenkama

Rajčica u mojim staklenkama

U jednom gornjogradskom restoranu prije godinu dana probala sam džem od rajčice u kombinaciji s pršutom i oduševila se okusom. Slatkoća i kiselina rajčice, svježi okus iz nečeg što je pripremljeno kao hrana koje može trajati... fantastičan spoj okusa.

Šljiva, Brandy, Ružmarin Kejk...

Šljiva, Brandy, Ružmarin Kejk...

Jesen. Sezona šljiva. Obožavam ih! Svježe, suhe, u desertima, u slanim jelima, u rakiji, u džemovima ... ma svakako. Osim što su fine, izuzetno su zdrave.

Osvježavajući i lagani sladoled od limuna

Osvježavajući i lagani sladoled od limuna

Za pripremu ovog sladoleda nije vam potreban nikakav aparat za sladoled, a cijela priprema traje doslovno 5 minuta. Ovakve temperature vani prava su izlika da napravim prvi ovogodišnji sladoled. Jedva sam dočekala, jer ga obožavam. Mogu ga jesti non-stop. Za doručak, ručak, večeru, gablec...

U Bratislavu za vikend!

U Bratislavu za vikend!

Iako je ljeto i vrućine dižu živu na vrtoglavih 38°C, mene je put Bratislave ponijela ljubav prema zimskoj igri - hokeju! Oni koji me znaju upoznati su s tim mojim ludilom koje traje cijelu hladnu sezonu i navikli su da svo slobodno vrijeme darujem klubu koji me čini ponosom, KHL Medveščaku. Ali kada ti se pruži prilika da u jedan ljetni vikend spojiš dvije ljubavi - tako nešto se ne propušta.

456789 Sljedeća stranica »

Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.