Kuham i snimam

Kuham i snimam
Američke palačinke s lavandom

Američke palačinke s lavandom

Nešto tako jednostavno, a nikad prije nisam radila?! Palačinke! Da, palačinke, ali one američke, Pancakes, male, debele, savršeno okruglaste...

Rajčica u mojim staklenkama

Rajčica u mojim staklenkama

U jednom gornjogradskom restoranu prije godinu dana probala sam džem od rajčice u kombinaciji s pršutom i oduševila se okusom. Slatkoća i kiselina rajčice, svježi okus iz nečeg što je pripremljeno kao hrana koje može trajati... fantastičan spoj okusa.

Šljiva, Brandy, Ružmarin Kejk...

Šljiva, Brandy, Ružmarin Kejk...

Jesen. Sezona šljiva. Obožavam ih! Svježe, suhe, u desertima, u slanim jelima, u rakiji, u džemovima ... ma svakako. Osim što su fine, izuzetno su zdrave.

Osvježavajući i lagani sladoled od limuna

Osvježavajući i lagani sladoled od limuna

Za pripremu ovog sladoleda nije vam potreban nikakav aparat za sladoled, a cijela priprema traje doslovno 5 minuta. Ovakve temperature vani prava su izlika da napravim prvi ovogodišnji sladoled. Jedva sam dočekala, jer ga obožavam. Mogu ga jesti non-stop. Za doručak, ručak, večeru, gablec...

U Bratislavu za vikend!

U Bratislavu za vikend!

Iako je ljeto i vrućine dižu živu na vrtoglavih 38°C, mene je put Bratislave ponijela ljubav prema zimskoj igri - hokeju! Oni koji me znaju upoznati su s tim mojim ludilom koje traje cijelu hladnu sezonu i navikli su da svo slobodno vrijeme darujem klubu koji me čini ponosom, KHL Medveščaku. Ali kada ti se pruži prilika da u jedan ljetni vikend spojiš dvije ljubavi - tako nešto se ne propušta.

Banana kuglof sa šumskim voćem

Banana kuglof sa šumskim voćem

Ovoga puta sam se odlučila za malo drugačiju "lakšu" verziju kuglofa, sa bananama i šumskim voćem. 2 zrele banane, prezrele ... idealne da ih se iskoristi u Banana kruhu, ili u ovom mom slučaju Banana kuglofu.

Sardine iz konzerve - usporedba ...

Sardine iz konzerve - usporedba ...

Neki dan stojim ispred police i gledam koje uzeti?! Odrasla sam na Eva sardinama i nekako ruka uvijek krene prema njima, valjda navika. No posljednjih godina pojavilo se još proizvođača koje nisam probala stoga evo ih na testiranju. Gledala sam uzeti domaće proizvođače, koji pakiraju Jadransku sardinu. Nadam se da ambalaža ne laže.

Scones s borovnicama

Scones s borovnicama

Zaželjela sam se nečeg super jednostavnog, brzo gotovog i nečeg u čemu mogu odmah iz pećnice uživat. I čega sam se sjetila? Sconesa! Oni su sve to ... super jednostavni, brzo gotovi i jedu se vrući direktno iz pećnice.

Salata Nicoise - idealna za ove vruće dane

Salata Nicoise - idealna za ove vruće dane

Prije nekoliko mjeseci sudjelovala sam na radionici u Majstor kuhar kulinarskom studiju gdje nam je chef Sandra, inače vlasnica diplome s londonskoga Le Cordon Bleu, spremala jela francuske rivijere.

Galette s borovnicama

Galette s borovnicama

Jedno od mojeg najdražeg bobičastog voća. Divne, velike, glatke, plave, prefine i izuzetno zdrave bobice. Predstavljam Vam gospođicu Borovnicu! Najdraže mi ih je jesti onako svježe, bez ičega, makar ih obožavam i u desertima.

345678 Sljedeća stranica »

Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.