Kuham i snimam

Kuham i snimam
Tartuf - taj mali gram zlata vrijedan

Tartuf - taj mali gram zlata vrijedan

Nedavno sam za vikend posjetila sajam tartufa u Livadama. Odmah na početku reći ću vam da ja nisam obožavatelj te nadaleko poznate gljive i uvijek bih ga zamijenila za vrganj, ali gastronomad u meni jednostavno ne može propustiti takav event, posebno kada se tamo nalaze vina, sirevi, pjenušci i raznolika ponuda Istre.

Crumble pita od jabuke i oraha

Crumble pita od jabuke i oraha

Kada vam gadno padne šećer nećete pogriješiti s pripremom crumble pite. Najdraži crumble može biti od jabuka, šljiva, marelica ili kajsija .... a ja vam ovaj put donosim recept za crumble s jabukama i orasima.

Kuglice s chillijem

Kuglice s chillijem

U zadnje vrijeme imam fetiš na ljute stvari. Zapravo već me duže vrijeme to drži. Ove kugličke su idealne za dodat im malo 'žestine' poput chillija, papra...

Moja jesenska štrudla

Moja jesenska štrudla

Jabuke, voće jeseni, ali i cijele zime dozrele, mirisne i sočne ... to je ono što mi već danima miriši na ulazu u smočnicu jer ih tamo držim. Domaće, ne prskane iz roditeljskog voćnjaka ... Ima ih raznih, od malih crvenih slatkih (oprostit ćete mi što ne poznajem sve vrste) do malih plosnatih kiselkastih, do zelenih tvrdih i kiselih ... sve su mirišljave i mame me da napravim kolač od njih!

Limun pita

Limun pita

Ovo je tako bezobrazno fino! Ako volite ne preslatko, kiselkasto, lagano, da se topi u ustima, da svakim zalogajem želite još, onda je ovo kolač za vas!

Karamel torta u kombinaciji sa čokoladom

Karamel torta u kombinaciji sa čokoladom

Ovaj vikend je bio produženi, a kako je nedjelja bila i rođendanska za jedno od djece mojih kumova, odlučila sam napraviti karamel tortu u kombinaciji sa čokoladom. Trebala mi je brzinska torta, a kako neke od sastojaka imam od prije nije bilo teško napraviti ovu bombu od torte!

Slatki kruh sa sirom

Slatki kruh sa sirom

Sa ovim kruhom nikoga nećete ostaviti ravnodušnim. Mekan, sočan, bogat, sirast ... prefin! Jedina mana mu je što ćete ga pojesti odmah, pa ćete ga morati raditi opet i opet i opet ... ako se to može nazvati manom.

A što je danas za večeru?

A što je danas za večeru?

Pitanje koje dobijem svaki dan (ili barem danima kad je suprug doma) i nakon što kažem što je za večeru čekam reakcije. Moj suprug je zapravo jednostavan čovjek koji će pojesti sve što mu spremim, ali ipak će reći za poneko jelo - nemoj to više kuhati.

Kruh od cikle i čokolade

Kruh od cikle i čokolade

U zadnje vrijeme me drži kombiniranje slatkog s povrćem. Već me ovi oko mene ismijavaju, ali sve pojedu. Hm... Ovu verziju već dulje vrijeme želim isprobati, ali uvijek dam prednost nečem drugom. Ne znam zašto. Vjerojatno iz straha kako će ispasti.

Recenzija RODIZIO DO BRASIL ZAGREB restorana

Recenzija RODIZIO DO BRASIL ZAGREB restorana

Uvijek me veseli kad u Zagrebu se otvori nešto novo. Ponuda restorana zvuči odlična, platite fiksni iznos, dobijete 10 sljedova mesa, samoposlužni stol sa salatama i voćem… i sve to super zvuči. Dok ne dođete tamo netom nakon otvorenja.

3456789 Sljedeća stranica »

Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.