Kuham i snimam

Kuham i snimam
A što je danas za večeru?

A što je danas za večeru?

Pitanje koje dobijem svaki dan (ili barem danima kad je suprug doma) i nakon što kažem što je za večeru čekam reakcije. Moj suprug je zapravo jednostavan čovjek koji će pojesti sve što mu spremim, ali ipak će reći za poneko jelo - nemoj to više kuhati.

Kruh od cikle i čokolade

Kruh od cikle i čokolade

U zadnje vrijeme me drži kombiniranje slatkog s povrćem. Već me ovi oko mene ismijavaju, ali sve pojedu. Hm... Ovu verziju već dulje vrijeme želim isprobati, ali uvijek dam prednost nečem drugom. Ne znam zašto. Vjerojatno iz straha kako će ispasti.

Recenzija RODIZIO DO BRASIL ZAGREB restorana

Recenzija RODIZIO DO BRASIL ZAGREB restorana

Uvijek me veseli kad u Zagrebu se otvori nešto novo. Ponuda restorana zvuči odlična, platite fiksni iznos, dobijete 10 sljedova mesa, samoposlužni stol sa salatama i voćem… i sve to super zvuči. Dok ne dođete tamo netom nakon otvorenja.

Vijenac s makom

Vijenac s makom

Drži me taj mak u zadnje vrijeme. Začuđujće, jer inače nisam neki preveliki fan maka. Ako biram orahe ili mak, uvijek sam u timu oraha. Već neko vrijeme razmišljam da napravim buhtle, pa zašto da ne budu od maka.

Veganski sirovi 'cheesecake'

Veganski sirovi 'cheesecake'

Iako on nije od sira, ovaj sirovi veganski čiz oduševio je polaznike radionice čizeva bez pečenja u studiju Majstor kuhar. Veganstvo nije moj način ishrane, ali kako sam veliki gurman, uvijek sam željna probati nešto novo.

Maslac od badema

Maslac od badema

Obožavam bademe, općenito orašaste plodove, te bilo kakve proizvode od istih, pogotovo maslace. U dućanu su dosta skupi, a količinski slabi, pa sam odlučila napraviti sama "homemade" maslac od badema. Zašto ne?

Gastro jesen Zagreba!

Gastro jesen Zagreba!

Bez obzira na kalendar, možemo reći da je ljeto iza nas i da nam jesen trčećim korakom dolazi na vrata. Škola je počela, većina se vratila na posao i grad je ponovo u svojoj rutini ili barem to pokušava biti. Za mene sezona nije gotova, čak štoviše, tek počinje.

Klipići s bučinim sjemenkama i majonezom od zelenog papra

Klipići s bučinim sjemenkama i majonezom od zelenog papra

Ako se zaželite nečeg brzog, finog, kruhastog i super jednostavnog, sa laganim "spicy kickom", onda je ovo recept za vas! Ovoga puta sam ih obogatila Majonezom sa zelenim paprom.

Američke palačinke s lavandom

Američke palačinke s lavandom

Nešto tako jednostavno, a nikad prije nisam radila?! Palačinke! Da, palačinke, ali one američke, Pancakes, male, debele, savršeno okruglaste...

Rajčica u mojim staklenkama

Rajčica u mojim staklenkama

U jednom gornjogradskom restoranu prije godinu dana probala sam džem od rajčice u kombinaciji s pršutom i oduševila se okusom. Slatkoća i kiselina rajčice, svježi okus iz nečeg što je pripremljeno kao hrana koje može trajati... fantastičan spoj okusa.

2345678 Sljedeća stranica »

Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem redovito možete čitati nove tekstove o gastronimskim delicijama.