Kuham i snimam

Kuham i snimam
Ukrajinska salata

Ukrajinska salata

Prošli su nam blagdani i iskreno, ne pamtim kada su mi bili ovoliko nagomilani obavezama, druženjima, zabavom ... svime. Iscrpljena sam, ali u pozitivnom smislu!

Majstor kuhar - radionice za siječanj 2016. godine

Majstor kuhar - radionice za siječanj 2016. godine

Majstor kuhar - Branko Ognjenović za siječanj 2016. godine priprema pet vrlo zanimljivih kulinarskih tečajeva koje bi bilo šteta propustiti.

Choco-orašasti vijenac

Choco-orašasti vijenac

Ima li bolje kombinacije od orašastih plodova i čokolade? I to kada je sve skupa pretočeno u sočni vijenac koji se topi u ustima.

Lisnate slane kiflice

Lisnate slane kiflice

Recept za ove kiflice malo je drugačiji od onoga što ste naviknuli, ali je jako dobar i sigurno će vam se svidjeti i postati vaš izbor broj 1.

Lussekatt - šafran peciva

Lussekatt - šafran peciva

Danas je Sveta Lucija, kod nas se na taj dan sadi pšenica, a u skandinaviji noć Svete Lucije je i zimski solsticij kada je noć najduža u godini i vjerovanja su da u tu noć izlaze duhovi, životinje mogu govoriti. Ujutro potrebno je dobro nahraniti stoku, a ljudi doručkuju sedam različitih jela i tako sve do Božića.

Maslac keksići s marmeladom

Maslac keksići s marmeladom

Početak prosinca provedem u isprobavanju novih recepata za božićne kolačiće. Ove godine sam nabavila zanimljivi "žig" za kekse s Merry Christmas natpisom i trebala sam naći najbolji recept za kekse s kojima mogu raditi otisak.

Orahnjača s čokoladom i karamelom

Orahnjača s čokoladom i karamelom

Blagdani ne mogu proći bez orahnjače, koju sam ovog puta odlučila dodatno obogatiti čokoladom i karamelom.

Advent u Zagrebu! - ovogodišnja gastro ponuda

Advent u Zagrebu! - ovogodišnja gastro ponuda

Stigao je prosinac, a sa njim i moj omiljeni događaj u gradu - Advent u Zagrebu! Iako dosadašnjih godina nije bilo loše (osim onog šatora na trgu kojeg sam toliko puta poželjela srušiti) ove godine zaista moram priznati da su se grad i organizatori potrudili i učinili grad posebnim ovih dana.

Čovječuljci od đumbira i papra

Čovječuljci od đumbira i papra

Uz ove kekse cijeli dom miriši na Božić... ja ih obožavam...

Mufastični medenjaci

Mufastični medenjaci

Svake godine za Božić radim medenjake, neke za jelo, neke za ukrašavanje božićne jelke. Medenjaci su meni pravi božićni kolač. Sadrže sve mirise koje me asociraju na blagdane, miris koji ispuni dom čini me sretnom i zato ne propuštam priliku za izradu ovih kolačića.

1234567 Sljedeća stranica »

Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem možete čitati redovito objavljivane tekstove o gastronimskim delicijama blogerica Tihane Topčić, Ane Zlodi i Nede Radovanović.