Kuham i snimam

Kuham i snimam
Marshmallows...

Marshmallows...

Marshmallows!!! Ili ih ne volite ili ih obožavate! Ja sam u ovoj drugoj skupini... :) obožavam te mekane, pjenaste kockice koje se jednostavne tope u ustima.

Mille-feuille - kad ti se jede nešto slatko i na brzinu

Mille-feuille - kad ti se jede nešto slatko i na brzinu

Da li se i vama dogodi da nedjeljom poslije ručka jako želite nešto slatko uz popodnevnu kavu? Koliko često spremite neki kolač ili ste kao i ja redovni u pripremi nedjeljnog kolača? Iako palačinke su najbolji izbor brzog deserta za većinu, kod mene to tako ne ide! Za ovaj vikend preporučujem vam probati Mille Feuille!

Čokoladna kugla koja se zalijeva vrućim preljevom

Čokoladna kugla koja se zalijeva vrućim preljevom

Uoči Valentinova imala sam radionicu na temu deserti za Valentinovo i gotovo svi su ovih dana ludi za čokoladnom kuglom koja ispod svoje sfere skriva desert, a izvana se zalijeva vrućim preljevom.

Gornji grad ima jedan Fajn dobar bistro!

Gornji grad ima jedan Fajn dobar bistro!

Ako ikada zalutate na Gornji grad, ogladnite i poželite probati nešto fino, svježe i spravljeno od lokalnih namirnica, svratite u Fajn bistro. Nekadašnji bistro Prasac (chef Dino Galvagno), danas Fajn nastao je kao nasljeđe Dininog učenika chefa Vedrana.

Crêpe Suzette i putovanja oko svijeta

Crêpe Suzette i putovanja oko svijeta

Ako imaš dvadeset i dvije, fizički si spreman, gladan za učiti i biti bolji, pozivam te da putuješ - koliko i što je moguće šire. Spavaj na podu, ako moraš. Saznaj kako drugi ljudi žive i jedu i kuhaju. Uči od njih - gdje god da ideš! - rekao je Anthony Bourdain. I u pravu je. Dosta sam putovala, možda i više nego drugi ljudi, ali želim još. Želim vidjeti sve!

Mini pite s kremom od cimeta i đumbira

Mini pite s kremom od cimeta i đumbira

Ukoliko ste ljubitelji cimeta i đumbira, a još uz to volite pite onda je ovo pravi recept za vas. Odvojite malo vremena i napravite si najukusniju pitu ikad!

Vrijeme je za krafne

Vrijeme je za krafne

Vrijeme je poklada ili fašnika ili karnevala... zovite ga kako želite. Prije nego vjernicima počne vrijeme posta do Uskrsa, ovo je razdoblje kada mogu jesti masnu, zasitnu hranu. A u našim krajevima jedu se razne pokladnice.

Mamine kremšnite su najbolje

Mamine kremšnite su najbolje

Nedavno sam bila u jednom restoranu u Zagrebu kojeg vode stranci i u razgovoru o kolačima dotaknuli smo se tradicionalnih kolača. Raspravljali smo o tome i shvatila sam da svima koji dođu u Zagreb kažem da obavezno probaju dvije stvari: štrukle i kremšnite!

Amiške tortice od jabuka

Amiške tortice od jabuka

Možda kad vam kažem McDonald's pita od jabuka će vam biti jasno što vam donosim danas! Svi ih volimo, ja zapravo ne poznajem čovjeka koji ih nije jeo i nisu mu bile fine. Možda ne baš eto od jabuka, možda od maline ili šumskog voća, ali te pite su nezaobilazni desert fast food restorana ako mene pitate.

Torta bogatog okusa - Greta Garbo

Torta bogatog okusa - Greta Garbo

Torta Greta Gabro je pravi orahov desert, kojemu je okus dodatno upotpunjen i obogaćen karameliziranim šećerom i čokoladom.

1234567 Sljedeća stranica »

Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem možete čitati redovito objavljivane tekstove o gastronimskim delicijama blogerica Tihane Topčić, Ane Zlodi i Nede Radovanović.