Kuham i snimam

Kuham i snimam
Neodoljivo ukusni muffini s jabukama i orahom

Neodoljivo ukusni muffini s jabukama i orahom

Jeste li ste već smislili što će se naći na vašem stolu danas? U ovom postu dajem vam jedan prijedlog za pripremu ukusnih muffina kod kojih se isprepliću tradicionalni ukusi i primamljivi muffinski trend. Ova kombinacija 2 u 1 malo kome neće prijati!

Tri ljubavna jela za čarobno valentinovo

Tri ljubavna jela za čarobno valentinovo

Dani zaljubljenosti i ljubavi su pred nama. Sve od 14. stoljeća pa do današnjih dana u veljači slavimo ljubav. Godinama se znak pažnje prema voljenoj osobi mijenjao, a danas je pak sve više običaj voljene osobe odvesti na gastro putovanje.

Najfiniji kuglof bogatog okusa

Najfiniji kuglof bogatog okusa

Kuglof je jedan od omiljenih kolača u mojoj obitelji. Do sada, mnogo je isprobanih recepata, no ovaj zadnji koji sam napravila i malo po svom dotjerala ispao je najfiniji do sad.

Marshmallows...

Marshmallows...

Marshmallows!!! Ili ih ne volite ili ih obožavate! Ja sam u ovoj drugoj skupini... :) obožavam te mekane, pjenaste kockice koje se jednostavne tope u ustima.

Mille-feuille - kad ti se jede nešto slatko i na brzinu

Mille-feuille - kad ti se jede nešto slatko i na brzinu

Da li se i vama dogodi da nedjeljom poslije ručka jako želite nešto slatko uz popodnevnu kavu? Koliko često spremite neki kolač ili ste kao i ja redovni u pripremi nedjeljnog kolača? Iako palačinke su najbolji izbor brzog deserta za većinu, kod mene to tako ne ide! Za ovaj vikend preporučujem vam probati Mille Feuille!

Čokoladna kugla koja se zalijeva vrućim preljevom

Čokoladna kugla koja se zalijeva vrućim preljevom

Uoči Valentinova imala sam radionicu na temu deserti za Valentinovo i gotovo svi su ovih dana ludi za čokoladnom kuglom koja ispod svoje sfere skriva desert, a izvana se zalijeva vrućim preljevom.

Gornji grad ima jedan Fajn dobar bistro!

Gornji grad ima jedan Fajn dobar bistro!

Ako ikada zalutate na Gornji grad, ogladnite i poželite probati nešto fino, svježe i spravljeno od lokalnih namirnica, svratite u Fajn bistro. Nekadašnji bistro Prasac (chef Dino Galvagno), danas Fajn nastao je kao nasljeđe Dininog učenika chefa Vedrana.

Crêpe Suzette i putovanja oko svijeta

Crêpe Suzette i putovanja oko svijeta

Ako imaš dvadeset i dvije, fizički si spreman, gladan za učiti i biti bolji, pozivam te da putuješ - koliko i što je moguće šire. Spavaj na podu, ako moraš. Saznaj kako drugi ljudi žive i jedu i kuhaju. Uči od njih - gdje god da ideš! - rekao je Anthony Bourdain. I u pravu je. Dosta sam putovala, možda i više nego drugi ljudi, ali želim još. Želim vidjeti sve!

Mini pite s kremom od cimeta i đumbira

Mini pite s kremom od cimeta i đumbira

Ukoliko ste ljubitelji cimeta i đumbira, a još uz to volite pite onda je ovo pravi recept za vas. Odvojite malo vremena i napravite si najukusniju pitu ikad!

Vrijeme je za krafne

Vrijeme je za krafne

Vrijeme je poklada ili fašnika ili karnevala... zovite ga kako želite. Prije nego vjernicima počne vrijeme posta do Uskrsa, ovo je razdoblje kada mogu jesti masnu, zasitnu hranu. A u našim krajevima jedu se razne pokladnice.

1234567 Sljedeća stranica »

Kuham i snimam je kulinarski blog na kojem možete čitati redovito objavljivane tekstove o gastronimskim delicijama.