Kako život funkcionira

Objavljeno 18.09.2015.

Život se dogodi dok imaš druge planove!

Dugo me nema na ovim stranicama iz vrlo jednostavnog razloga, dogodio mi se - život! Posao, gužva, obaveze i dokolica. U tren oka je prošlo mjesec dana, već je jesen u koju se proguralo još malo ljeta, ali ipak više ne nosim japanke i pokrivam se dekom po noći.


Rekla bih da se veselim rutini, ali jedino čemu se zapravo veselim su redovni termini aerobika i pilatesa kojih nije bilo preko ljeta, a sad mi već jako nedostaju. Ostala rutina, ne hvala. Rado bih da ne znam kako će mi izgledati svaki dan, a na kraju i tjedan. Pa i onaj sljedeći. 

Nemojte mi se smijati, ali negdje prije godinu i pol, naišla sam na jednu astrološku stranicu. Izrađuju natalne karte, a čak i je i onaj besplatni dio vrlo iscrpan. Iako inače nisam od tih ''gledanje u karte'' gluposti, ovo sam detaljno pročitala, ali mi je samo mali dio ostao negdje u sjećanju. Smiješno mi je da nekoga mogu odrediti samo zvijezde, ali koga ne veseli kad pročita dobar horoskop za svoj znak. 

U tom astropregledu mi je pisalo kako me krajem prošle i početkom ove godine očekuje odrastanje. Što god to značilo. Jer odrasla sam već dosta dugo vremena. E, ali ovaj put se horoskop nije zeznuo i da bar je. Ili da je bar napisao da ću i dobiti na lotu pa da se bar i to ostvarilo. Ne, samo mi se događaju jako odrasle stvari. 

Odgovornost je riječ o kojoj slušam od malih nogu. I čini mi se da sam odgovorna osoba, ali kad odgovornost pređe u kontrolu tu nastaje problem. Na jako puno stvari ne mogu (niti itko drugi) utjecati, a one me izluđuju najviše. A kako ih onda pustiti da se događaju same od sebe i ne živcirati se oko njih, učim i dalje. Jaaaako polako. 

Pročitaj još tekstova od blogerice Martine Tupek


Priznajem, nisam baš spontana osoba. Jesam u onom smislu da odem na kratku cugu, pa se vratim doma u 4 ujutro. Ali ne na onaj način da ne znam kako ću platiti račune sljedeći mjesec ili da odem na putovanje, a ne znam gdje ću spavati. Možda je ekstreman primjer, ali sigurna sam da ima takvih ljudi i iskreno im zavidim jer im je vjerojatno lakše. Od danas do sutra. Na kraju računi opet budu plaćeni, a oni nemaju visok tlak zbog stresa

Stalno si govorim da treba uživati u trenutku, u sadašnjosti i to traje par dana, a onda opet po starom. 

Pod stare dane će mi biti žao što nisam više putovala, više doživjela i više uživala. Što se putovanja tiče, dok sam imala vremena, nisam imala novaca, a sad kad si i mogu priuštiti pokoje putovanje, nemam vremena. Često imam osjećaj kako se moj 'odrasli' život svodi na posao i odrađivanje ostalih obaveza. Na kraju dana ostane mi jako malo vremena za stvari koje radim isključivo za uživanje. Ma čak bi se i dalo naći vremena, ali druga prepreka je umor. Pa nekad samo želim ne raditi ništa!

Izgleda da me jesenska depresija ulovila ranije ove godine, ali da ne bude cijeli tekst baš tak crnjak spomenut ću kako me jesen zapravo veseli. Još da i bude prava, s crvenkastim lišćem po cesti i kestenima. Malo kraći dan, ali zato će biti još veći gušt gledati dobar film ispod dekice. Možda bude dobrih koncerata po Zagrebu. Možda uspijem zbrisati negdje na izlet koji vikend. 

Što se 'odraslosti' tiče nema mi pomoći. Kao i svi drugi, moram se hrvati s njom kako god znam. Nije baš da mi nije donijela ništa dobro. Samo svoju dijagnozu moram liječiti sa više gledanja kroz ružičaste naočale. 

Martina Tupek




Povezani sadržaj








Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Popularno na blogu