Kako život funkcionira

Objavljeno 25.02.2019.

Zašto nije dobro ubijati paukove

Znam da se mnogi od vas užasavaju paukova, ALI postoji jedan ali, a to je da ih ne bi trebali ubijati, pogotovo kada ih pronađete u svom domu! Zašto je to tako i o čemu ja sad to trabunjam, donosim u nastavku.

Ne znam jeste li znali, ali pauci su važan dio održavanja čistog okoliša i bitan su dio prirodnog ekosustava. I koliko god ljudi bili najsretniji da u njihovom domu uopće nema paukova, postoji nekoliko vrsta pauka koje bi trebali pustiti u svoj dom.

Jedenje insekata

Svaki pauk pruža neku vrstu usluge, poput primjerice jedenja insekata, ali i drugih paukova, a većina paukova koje ćete susresti u svom domu ne predstavlja prijetnju vašem životu.

Najkorisniji aspekt paukova je taj da oni redovito hvataju insekte i štetočine koje prenose bolesti, kao što su na primjer komarci.

Važni grabežljivci

Osim što ubijanjem pauka okončavate život organizma koji je nevin, uklanjate iz svog doma važnog grabežljivca iz ekosustava.

Potpuno je prirodno da se bojite pauka jer njihovi otrovni ugrizi i čudne male noge mogu biti zastrašujući, ali ne smijete zaboraviti da većina pauka ima otrov koji je previše slab da bi vam uzrokovao bilo kakve probleme, a njihova kliješta nisu ni sposobna probiti ljudsku kožu.

Ne ubijajte

Ja se osobno ne bojim paukova i nikada ih ne ubijam, niti ih uklanjam iz svog doma, kad su tamo znam da sam sigurna, a ako vi niste jedna od takvih osoba savjetujem vam da ih umjesto ubijanja radije uhvatite i pustite van. Pauci će pronaći novi dom i svi će biti sretni i zadovoljni.

Svatko na ovom svijetu postoji s razlogom i svatko ima svoju zadaću, pa tako i pauci, pustite ih da žive.

Za više tema zavirite na blog Ženski svijet.

Ana Zibar

Povezani sadržajKomentirajKako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.