Kako život funkcionira

Objavljeno 13.12.2017.

Zašto je ponekada tako teško staviti sebe na prvo mjesto?

Uvijek sam bila osoba koja je udovaljala drugima... Bilo obitelji, prijateljima, radnim kolegama, partneru, a rijetko sebi.


Kao takva osoba se vjerojatno rodiš, ali kako promjeniti to nešto i početi misliti na sebe. Ovo mi se pitanje u zadnje vrijeme stalno mota mislima, jer želim učiniti nešto dobro sama za sebe. Dugi niz godina sam samu sebe ignorirala, jer mi je partner bio uvijek na prvom mjestu. I kada me je takav scenarij počeo gušiti i činiti nesretnom, pokušala sam zauzvrat tražiti da i ja budem na prvom mjestu. 

Moji pokušaji su se raspukli poput mjehurića od sapunice. I veza je pukla. I sad želim naučiti kako da udovoljim sebi, kako da usrećim sebe, kako da sama sebi budem najvažnija. Pozitivna sam, poput djeteta koje otkriva svijet i upoznajte nepoznato. Tako je i meni velika nepoznanica biti sebi na prvom mjestu, ali učim i ide mi. Sretna sam, sve više zadovoljna i optimistična.

Pročitaj još tekstova od blogerice Miss Dita


Upoznajem sama sebe i to je lijepo iskustvo. I u nove životne puteve koji me čekaju, želim ući spremna da si ostanem na prvom mjestu. Ne mislim kako je to pogrešno, jer jednog dana želim s nekim dijeliti to prvo mjesto. U zdravom okruženju to je jedino logično. Veza treba biti kompromis dijeljenja svega pa tako i tog prvog mjesta.

To se zove samopoštovanje, jer kada odlučiš da ti je netko toliko bitan da ćeš ga staviti na prvo mjesto u svome životu, nikada i nikako ne smiješ zabraviti da i tebi pripada to prvo mjesto.

Miss Dita




Povezani sadržaj








Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Popularno na blogu