Kako život funkcionira

Objavljeno 05.12.2017.

Za emocionalne se udarce u životu nikada ne možemo pripremiti

Koliko god da si vedra, pozitivna i stabilna osoba nikada se ne možeš pripremiti na slom izazvan emocionalnom boli.


Takva bol te slomi u trenutku, zaboraviš na sve ono što te čini pozitivnom osobom. Na trenutak sam zaboravila i sama kako sam uvijek bila jaka, predana i sretna sa životom. Na trenutak sam pala, pustila bol da me omota poput bršljanja koji crpi energiju i volju za životom. Slomila sam se i to sve zbog emocija, jer one su nešto na što se nikada dovoljno ne možemo pripremiti.

Kada nastupi kaos u glavi, sami sebi postavljamo bezbroj pitanja koja samo dodatno pospješuju bol koja nas je već dovoljno slomila. No, nikada ne bi trebali zaboraviti da se sve događa s razlogom. Osobitno kada znamo kako smo dali sve od sebe da nešto uspije, potraje, živi... I u onom trenutku kada smo shvatili kako nema više smisla boriti se, može se dogoditi i taj zadnji emocionalni udarac. Bol koja trga svaki dio duše koju smo pokušali zaštititi.

Pročitaj još tekstova od blogerice Miss Dita


Kada se takav udarac dogodi, nema čarobog napitka koji će pomoći da sve u danu zaboravimo. Nema lijepe riječi koja će doprijeti do nas, nema zagrljaja koji će sastaviti slomljene dijelove. Nema ništa! Jer treba proći dio vremena, treba isplakati puno suza i skriti mnogo jecaja prije nego opet budemo spremni pozitivno gledati na sebe i svoj život.

Istina je kako će jednostvno doći onaj dan kada ćeš shvatiti da je bol popustila, a suza više nema. Dan kada ćeš se nasmijati, obradovati i razveseliti. Dan kada ćeš poželjeti učiniti nešto lijepo za sebe. Kada ćeš opet imati pozitivno mišljenje o sebi, volju da kreneš dalje, da izabereš novi životni put i budeš zauzeti s onim stvarima i osobama koje su zaslužne jedino za osmijeh.

Miss Dita




Povezani sadržaj








Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Popularno na blogu