Kako život funkcionira

Objavljeno 21.06.2015.

Ti si izvor svoje sreće...

Što je sreća? Sreća je smisao i svrha života. Sreću treba prepoznati u malim stvarima i u njima uživati...


No, kako prepoznati, a još je bolje pitanje kako uživati u sreći u današnje okrutno vrijeme kada sve negativne stvari više dolaze do izražaja i potiskuju i ono malo optimizma u nama. Zašto negativne stvari puno dublje proživljavamo od onih pozitivnih? Zašto u svakoj pozitivnoj stvari tražimo onu drugu negativnu stranu? Zašto smo toliko nepovjerljivi i primjećujemo samo negativne stvari?

Ta i mnoga druga pitanja mnogima se vrte po glavi pokušavajući shvatiti smisao svega što se događa u ovo turbulentno vrijeme. I želimo da vrijeme barem na trenutak zastane da možemo shvatiti gdje smo i što radimo. Ali očito nam ne preostaje ništa drugo nego se prilagoditi i ne dati tom vremenu da nas gazi i pokušati izvlačiti ono maksimalno za sebe. 

Pročitaj još tekstova od blogerice Anamarije Benje


Najbolje bi bilo sve negativnosti ostaviti iza sebe i krenuti dalje. Ali kako?  Nije jedanput da smo čuli da pozitivno razmišljanje vodi i do pozitivnih rješenja i događaja. Očito nam ne preostaje ništa nego se maknuti iz sve te negativnosti i početi pozitivno razmišljati, ali ne na prvoj prepreci posustati. 

Pitanje je za svakog isto? Što je sreća? A odgovor, svaki se razlikuje, svaki je poseban i jedinstven. Bitno je da ga znamo. Sreća je kad znamo na to pitanje odgovoriti, odnosno kad znamo tko i što su izvor našeg zadovoljstva i sreće. Velik je ovo svijet, puno je ljudi na njemu, postoji neko i za vas. Postoji negdje osoba koja će vas ispuniti, samo je treba pronaći. Postoji mjesto u kojem ćeš uživati, postoji posao koji ćeš voljeti. 

Nemoj odustajati, traži se i pronaći ćeš se. Znati što se hoće i provesti život s ljudima koje volim. To je moj odgovor.

Anamarija Benja




Povezani sadržaj








Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Najčitanije

Popularno na blogu